Centrals förskola ligger i centrum av Kristianstad .
Centrals förskola ligger i centrum av Kristianstad .

Centrals förskola

Centrals förskola ligger centralt i Kristianstad, med bra bussförbindelser. Vi har två avdelningar för barn i åldrarna 1-3 år och två avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år.

Om vår förskola 

Centrals förskola består av fyra avdelningar. På Turkos och Orange går barn som är 1-3 år. De barn som är 3-6 år går på Rosa och Grön. De fyra avdelningarna är alla ljusa, men har samtidigt en personlig prägel genom att de alla har olika färgteman. Vår förskola ligger centralt i innerstan med närhet till bibliotek,Tivoliparken och Barbacka. 

Vi har öppet 6.30-17.30 (18.30 vid behov).

På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare, specialpedagog och förskolechef.    

Prioriterat område

Vi vill ge våra barn tillgång till en språkutvecklande miljö. Under Vt 2017 har vi fått möjlighet att starta upp ett förskolebibliotek. Det ska vara involverat i det vardagliga arbetet tillsammans med barnen. Ger möjlighet till att utveckla en berikande, lärande och skapande miljö på förskolan och inspirera till upptäckande , lek aktivt utforskande och lärande.  

Vår Vision

Grunden för allt lärande är en trygg miljö, vi vill ha ett vänligt, tillåtande och accepterande klimat. Alla barn och vuxna har rätt att mötas med respekt. Varje barn ska efter sina förutsättningar få känna tillfredsställelse  i att lyckas, få ett växande självförtroende och tilltro till sin egen förmåga. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.