Åsums förskola

Åsums förskola är en ombyggd skola som ligger ca 5 km från centrum. Förskolan består av två småbarnsavdelningar och en storbarnsavdelning.

Huvudbyggnaden och den härliga utegården.
Huvudbyggnaden och den härliga utegården.

Vår verksamhet

I huvudbyggnaden har vi två småbarnsavdelningar, Ettan och Tvåan. På båda avdelningar har vi 13 barn och tre pedagoger. I vår andra byggnad har vi storbarnsavdelningen Trean, som har 22 barn och tre pedagoger.

Vi har ett kök med ett ekonomibiträde som har hand om maten som kommer från centralköket på Charlottesborgshemmet, så kallad cook chill.

Vår inriktning

Vår lummiga utegård.
På vår lummiga utegård finns det utrymme för lek , upptäckter och lärande.

Vi på Åsums förskola vill flytta ut delar av vår verksamhet till vår fantastiska förskolegård och närmiljö. I naturen kan leken gå upp över backar och genom buskar. Naturen är ett oändligt laboratorium där lera, sand och vatten kan blandas eller nyckelpigor målas av. Det är ett lekrum, skapanderum, sagorum, matterum, en plats för konstruktion och en plats för upptäckter om livets mysterium där alla sinnen kan användas.

 

Besök vid hästhagen.
Utflykt till en närliggande hästhage.

Pedagogiken bygger på upptäckarglädje och en nyfikenhet att se samband i naturen och att lära sig att vara rädd om den. Vi pedagoger är medupptäckare och inspiratörer. Förhoppningsvis leder det till att barnens självkänsla och självförtroende stärks i den friare miljön.

Genom vårt lantliga läge i Norra Åsum har vi närhet till hästhagar och hålan som är en oas belägen mitt i byn. Där finns många möjligheter till olika aktiviteter, upptäckter av små kryp och olika växter.

Besök oss

Om du vill veta mer om vår förskola går det bra att ringa och boka en tid för ett besök. Vi visar gärna runt dig och berättar mer om vår verksamhet.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.

Kontakt

Åsums förskola

Skolområde Västra

Telefon

044-13 54 23

Besöksadress

Killegårdsvägen 12

291 63 Kristianstad

Fler kontakter

Roger Persson

Rektor

044-13 54 23

Placeringsenheten

044-13 56 65

Administrerar alla frågor om kö, placeringar och avgifter för barn i förskola. Postadress: Placeringsenheten, Vilans skola, Genvägen 7, 291 59 Kristianstad