Familjeföreställningar

Här kan du läsa om vårens familjeföreställningar.

Lördag 4 februari kl. 13.00 & 15.00

Mitt Lilla Stora Rum (Memory Wax) 

Är det täcket som skakar, knakar och brakar? Aha, det är leken som vaknar!
En kudde som blir en udde? En saccosäck som blir en kappsäck?
Till fantasins land ska vi fara! Daniel ska bara…

MittLillaStoraRum_740x360.jpg
Mitt Lilla Stora Rum. Foto: Miguel Azcue 

Mitt lilla stora rum är ett solo i magiskt miniformat för alla mellan 2–5 år. Föreställningen börjar när Daniel vaknar och upptäcker att fantasin finns i allt och överallt. Nyfikenheten tar över och Daniel fortsätter att skapa nya rum med en kudde, en saccosäck och ett täcke. Allt kan hända när det vardagliga blir till dans.

Ålder: 2–5 år
Längd: 30 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

Se trailer för Mitt Lilla Stora Rum


 

SLUTSÅLD!

Lördag 25 februari kl. 13.00 & 15.00

När Åkes mamma glömde bort (Teater 23) 

Pressröst: ”När Åkes mamma glömde bort visar på ett lysande sätt hur teater för små barn kan vara så väl magisk och underhållande som igenkännande och allvarlig på en och samma gång.” 
- Skånska Dagbladet

 

När Åkes mamma glömde bort. Foto: Amelie Herbertsson

 

Åkes mamma heter Berit och varje morgon är hon stressad. Frukosten ska ätas snabbt, O’boyen ska svepas och trots att Åke är jättetrött måste han hela tiden skynda så att mamma hinner till jobbet. Men en morgon är det något som har hänt. Åkes mamma har fått stora spetsiga tänder, en lång svans - och är det eld som kommer ur näsan på henne när hon blir arg? Åke förstår att han måste ta hand om mamma och gå med henne till läkaren. Men det blir inte så lätt när hon bara vill gå på zoo och skrämma barn på lekplatsen!

När Åkes mamma glömde bort är en föreställning fritt baserad på Pija Lindenbaums älskade bilderbok med samma namn. En berättelse om hur barnet upplever den vuxnes stressade vardag, och om vad som händer när rollerna blir ombytta och barnet plötsligt behöver ta hand om sin förälder. Det hela berättat på ett lekfullt och humoristiskt vis, med många medryckande sångnummer!

Ålder: 3-6  år
Längd: 40 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se

Föreställningen syntolkas gratis via Teater 23:s digitala syntolkningssystem. Läs mer på teater23.se och boka syntolkning via syntolkning@teater23.se. (Biljetter till själva föreställningen köps via Barbacka.) Ladda ned infoblad om syntolkning (pdf) 

Här kan du se en trailer på När Åkes mamma glömde bort


Lördag 18 mars kl. 13.00 & 15.00

SLUTSÅLD

Greta Get - en sanitär angelägenhet (Apolonia/Musik i Syd)

Greta Get. Foto: Janus Langhorn

 

I landet Apolonien, strax söder om evigheten i centrum av möjligheterna, bor den ohälsosamma Greta Get. Hon äter allt, slösar och förpestar som en hel fabrik och lever livet på andras bekostnad. Men blåsfiskarna i havet har fått problem och blåsfisk efter blåsfisk insjuknar i den förfärliga påssjukan!

De telegraferar upp till Apolonien om hur illa det är ställt med det växande berget av plastpåsar som förorenar havet där de bor. Professor Skräp måste komma på besök för att berätta om hur vi kan omvandla skräp till bra saker. Till medryckande toner av världsmusik tas publiken med på en resa i hållbarhetens tecken.

Ålder: 3-9 år
Längd: 40 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se


Lördag 15 april kl. 13.00 & 15.00

En resa till Klangernas land (Teater KEF)

En resa till Klangernas land

 

Till Klangernas land är en lekfull, interaktiv musikalisk resa som undersöker vad musik är, var man hittar den och var den kommer ifrån. Föreställningen utforskar vad skillnaden är mellan musik och ljud. Den musikaliska resan leds av trombonisten Elias Faingersh och en animerad flicka som via filmduken illustrerar miljöerna vi besöker. Med hjälp av ett magiskt fantasitåg som kan resa under vatten, i luften, i rymden och även i tiden blir varje rad i salongen medverkande i föreställningen.

Alla ljudeffekter, läten och musik skapas av Elias med hjälp av trombon och liveelektronik kombinerat med vissling, handklapp, röst och andra klanger som görs med röst och kropp. En magisk resa till Klangernas land tar sin början.

Ålder: 5-8 år
Längd: 40 min 
Lokal: Kulturhuset Barbacka, Stora scenen
Pris: 65 kr/person
Biljetter: köps via telefon, mejl eller på plats.
044-13 56 50
barbacka@kristianstad.se


Boka biljett

Ring till oss 044-13 56 50
Mejla oss barbacka@kristianstad.se
Besök vår reception och köp på plats! Se öppettider: 

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.