Bibliotek

I Kristianstads kommun finns 11 bibliotek och en bokbuss att välja på. Biblioteken i Kristianstad har en egen webbplats som heter Snoka-bibliotek.

E-services

  På biblioteken kan du bland annat låna böcker och andra medier, läsa tidningar, delta i evenemang, använda datorer och släktforska. Du kan få hjälp med digitala vardagsärenden som till exempel informationssökning på internet, utskrifter, kopiering och scanning. Bibliotekens personal kan också hjälpa dig att använda det digitala biblioteket snokabibliotek.se för att söka media, evenemang, reservera och låna om böcker samt hitta boktips.

  Biblioteken har också digitala tjänster för e-böcker (Biblio), strömmande film (Cineasterna) och digitala tidskrifter (Pressreader) – fråga på biblioteket så visar vi dig hur dessa fungerar!

  På snokabibliotek.se har vi samlat massor av användbara tips och råd för dig om din digitala vardag, bland annat information om källkritik, surfplattor, cookies, molntjänster, Swish och Bank-ID. Klicka här för våra tips om digital vardag.  

  Biblioteken i Kristianstad erbjuder möjlighet att boka tid för enskild digital handledning, men tiderna är starkt begränsade och väntetid kan förekomma. Ring, maila eller fyll i ett webbformulär, så kontaktar vi dig.

  Telefon: 044-13 67 07
  E-post: digidel@kristianstad.se
  Fyll i webbformulär

  Vad är Snokabibliotek?

  Snokabibliotek är ditt digitala bibliotek och en del av samarbetet med folkbiblioteken i Skånenordost d v s Bromölla, Hässleholm, Hörby, Osby och Östra Göinge. På Snokabibliotek hittar du bland mycket annat våra evenemang för både barn och vuxna, öppettider till alla bibliotek och kontaktinformation.

  Snokabibliotek är en mötesplats för lässugna i vår del av Skåne med lästips, topplistor och recenserade titlar. Här kan du låna om dina lån, beställa böcker från alla folkbibliotek i området och låna e-böcker på resande fot. Du kan själv vara delaktig med att skriva recensioner och betygsätta böcker du har läst.

  Snokabibliotek fungerar lika bra i datorn som i mobilen eller surfplattan.

  Meröppet bibliotek

  För att öka tillgängligheten till biblioteken satsar Kristianstads kommun på meröppna bibliotek. Det innebär att låntagare har tillgång till biblioteket på obemannade tider. Under meröppet kan biblioteket användas som vanligt förutsatt att du klarar dina ärenden helt själv. För att få tillgång till meröppet behöver du fylla i en blankett och registreras som meröppetanvändare, detta gör du under våra bemannade öppettider. I dagsläget erbjuder vi meröppet i Tollarp och planerar för att bygga ut meröppet på fler orter.

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.