Bibliotek

I Kristianstads kommun finns 11 bibliotek och en bokbuss att välja på. Biblioteken i Kristianstad har en egen webbplats som heter Snoka-bibliotek.

E-services

  Webbplatsen är en del av samarbetet med folkbiblioteken i Skånenordost d v s Bromölla, Hässleholm, Hörby, Osby och Östra Göinge.

  Vad är Snokabibliotek?

  På Snokabibliotek hittar du bland mycket annat våra evenemang för både barn och vuxna, öppettider till alla bibliotek och kontaktinformation.

  Snokabibliotek är en mötesplats för lässugna i vår del av Skåne med lästips, topplistor och recenserade titlar. Här kan du låna om dina lån, beställa böcker från alla folkbibliotek i området och låna e-böcker på resande fot. Du kan själv vara delaktig med att skriva recensioner och betygsätta böcker du har läst.

  Snokabibliotek fungerar lika bra i datorn som i mobilen eller surfplattan.

  Meröppet bibliotek

  För att öka tillgängligheten till biblioteken satsar Kristianstads kommun på meröppna bibliotek. Det innebär att låntagare har tillgång till biblioteket på obemannade tider. Under meröppet kan biblioteket användas som vanligt förutsatt att du klarar dina ärenden helt själv. För att få tillgång till meröppet behöver du fylla i en blankett och registreras som meröppetanvändare, detta gör du under våra bemannade öppettider. I dagsläget erbjuder vi meröppet i Tollarp och planerar för att bygga ut meröppet på fler orter.

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.