Kontaktperson

Känner du dig ensam och vill känna social gemenskap? Vi kan erbjuda dig en kontaktperson.

E-services

  Ett socialt stöd

  Kontaktperson är ett socialt stöd, för att känna mer social gemenskap, tillsammans med en och samma person. Träffarna är för samtal, promenader, besöka mötesplatser eller andra aktiviteter tillsammans en gång i veckan.

  Vill du få en kontaktperson?

  Vänd dig till en biståndshandläggare för att ansöka om kontaktperson. Ring till medborgarcenter 044-13 50 00 för att bli kopplad till rätt handläggare. Anhöriga kan hjälpa till med din ansökan, men det är du själv som ska ansöka. Det kostar inget att få en kontaktperson.

  Vill du bli kontaktperson?

  Kontakta samordnaren eller anmäla dig via e-tjänsten ovan. Viktiga egenskaper för en kontaktperson är intresse och respekt för människor samt en vilja att finnas till och göra skillnad, genom att vara medmänniska.

  Kontaktperson och kund matchas efter intresse och annat av betydelse. Första träffen är tillsammans med samordnaren.  Därefter kan du kontakta samordnaren för frågor och stöd. Kontaktpersonerna erbjuds gemensamma träffar för frågor och information några gånger per år.

  Arvode och ersättning är enligt kommunförbundets rekommendationer. I avtalet regleras omfattning, tystnadsplikt, arvode och omkostnadsersättning.

  Vill du få en kontaktperson? Kontakta biståndshandläggare, som du når via medborgarcenter.

  Vill du bli kontaktperson? Vad roligt! Ansök via e-tjänsten eller kontakta samordnaren

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.