Familjerådgivning

Du är välkommen till familjerådgivningen när du har samlevnadsproblem, konflikter och kriser i dina vuxna familjerelationer. För att komma i kontakt med familjerådgivningen ringer du 044-13 40 40.

Familjerådgivningens uppdrag

Familjerådgivning är en lagstadgad verksamhet för alla Sveriges kommuner sedan 1995. Vårt huvuduppdrag är att arbeta med samlevnadsproblem, konflikter och kriser i vuxna familjerelationer. Familjerådgivningen arbetar också förebyggande genom information, utbildning och gruppverksamhet. Det förebyggande arbetet kan rikta sig till dig som privatperson och till dig som arbetar i vårt verksamhetsområde. 

Familjerådgivningen är avskild från all annan kommunal verksamhet och omfattas av sekretess. 

Många vänder sig till oss vid bekymmer i partnerrelationer. Vanliga problem är att det har blivit tyst i relationen eller att det är mycket konflikter som är svåra att lösa. I dessa situationer känns det ofta som ett avstånd till varandra, förtroendet och närheten tunnas ut och det kan kännas tomt och ensamt. Det är vanligt att börja fundera över vad det är för mening med att fortsätta tillsammans. Det går att få hjälp att hitta tillbaka till närhet, intimitet, förtroende och känslomässig trygghet . 

Ibland kan det hända något som gör att ni hamnar i en akut kris tillsammans. Det kan röra sig om otrohet, sjukdom, dödsfall eller liknande. Vid dessa situationer finns det möjlighet till stöd och hjälp via familjerådgivningen. 

Om ni skulle välja att bryta upp och gå skilda vägar kan vi hjälpa er att bättre förstå vad som gick fel och hur ni skall kunna samarbeta framöver om det finns gemensamma barn.

Vill ni boka tid så kontaktar ni oss på 044-13 40 40. Där får ni information om aktuella telefontider. Första kontakten med oss sker alltid via ett personligt telefonsamtal med någon av oss familjerådgivare. För tillfället är det väntetid innan det är möjligt att komma till oss på ett första samtal. På grund av sekretessregler tar vi inte emot e-post.

Vanliga relationsproblem som vi möter

 • Vi har svårt att prata med varandra.
 • Vart tog känslorna vägen?
 • Otrohet och kris.
 • Vi funderar på att separera.
 • Vi har svårt att få ihop livspusslet.
 • Vi bråkar för mycket och barnen mår inte bra.
 • Vårt sexliv fungerar inte eller vi har inget sexliv.
 • Min partner har träffat en annan.
 • Vi har separerat men behöver prata.
 • Det blir bråk hela tiden mellan mig och min partners barn.

Vi arbetar också med att förbättra relationer mellan familjemedlemmar. Det kan ibland röra sig om relationer till vuxna barn och deras föräldrar eller liknande. I dessa fall är det viktigt att vi får bedöma på vilket sätt vi skall träffa hela familjen. Det behöver finnas förutsättningar och motivation att gå varandra till mötes.

En familjerådgivning - fyra kommuner

Familjerådgivningen bedrivs i kommunal samverkan med Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge. Bor du i någon av dessa fyra kommuner kan du vända dig till familjerådgivningens mottagning.

Bra att veta om oss

 • Vi erbjuder professionell samtalshjälp.
 • Vi för inga journaler och du blir inte registrerad.
 • Vi har tystnadsplikt då vi arbetar under lagstadgad sträng sekretess.
 • Samtalen kostar 100 kronor per person och besökstillfälle. Du kan betala kontant eller med Swish 123-453 92 92. Möjlighet till avgiftsreducering finns. Prata med din familjerådgivare om ni av någon anledning inte kan betala just nu.
 • Familjerådgivningen är avskild från annan kommunal verksamhet.
 • Vi som arbetar på familjerådgivningen är legitimerade psykoterapeuter speciellt inriktade på partner- och familjerelationer. 

Boka tid

Vill du veta mer eller boka en besökstid så kontakta oss på telefon 044-13 40 40. Där finns information om aktuella telefontider. Vi familjerådgivare svarar personligen i telefonen under våra telefontider. På grund av sekretessregler går det inte att kontakta oss via e-post. För tillfället är det väntetid innan det är möjligt att komma på ett första samtal. 

Gruppverksamhet

Grupputbildningen "Håll om mig" har som syfte att stärka relationen. Kontakta oss på telefon 044-13 40 40 för intresseanmälan eller mer information. Utbildningen bygger på emotionellt fokuserad parterapi, EFT. 

Sekretess - tystnadsplikt

På familjerådgivningen har vi tystnadsplikt och arbetar under lagstadgad sträng sekretess. Vi har ingen registrering och för inga journaler.

Familjerådgivningen är helt avskild från annan kommunal verksamhet. Det skall vara separata lokaler och personalen får inte samtidigt arbeta inom annan kommunal verksamhet.

Digitala möten

Samtal kan erbjudas via telefon eller videosamtal (Teams). Meddela den familjerådgivare ni har kontakt med om detta önskas. 

Common questions

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.