Tätörtsvägen vann titeln Årets seniormåltid 2022

Updated:Arbaco, Bisha Sagaalaad 21, 2022 2:13 gn.Archived

Värdigt, vackert och vällagat – det blev receptet för att vinna tävlingen White Guide Senior. Igår stod det klart att vård- och omsorgsboendet Tätörtsvägen vunnit titeln Årets seniormåltid 2022. Men inte nog med det, kockarna knep även en hedrande andraplats i kategorin Årets seniorkock 2022.

Jennie Andersson, Sanna Persson och Åsa Persson.
Vinnarkockarna Jennie Andersson, Sanna Persson och Åsa Persson.

Den fullständiga motiveringen för vinsten i Årets seniormåltid 2022 lyder: ”Gemenskapen är stark på Sveriges bästa seniorboende 2022. Det är värdigt, vackert, vällagat – så här borde varje människa få möjlighet att äta i livets slutskede.”

 – Det är svårt att ta in, men känns helt obeskrivligt och superroligt! Vi är så stolta, säger Åsa Persson, en av Tätörtsvägens tre kockar.

 – Jag blev rörd när jag hörde motiveringen, det beskriver faktiskt precis så som det är, säger kollegan Jenny Andersson.

 – Ja, gemenskapen är viktig. Vi är ett team som jobbar tillsammans för att ge våra äldre det bästa, varje dag, säger Åsa Persson.

Drygt 250 skolor, förskolor och äldreboenden har under våren besökts och bedömts av juryn från White Guide Senior. De bästa har sedan rankats i totalt sexton kategorier.

I kategorin Årets seniormåltid 2022 har juryn lagt tonvikt på förståelse för vikten av att satsa på helheten. Mat, måltidsmiljö, service, bemötande, samarbete och framför allt respekt, förståelse och lyhördhet för matgästernas behov är viktiga parametrar.

Till syvende och sist handlar det om god och näringsriktig mat tillagad av kockar som tar ansvar för det som hamnar på tallriken, menar White Guide Senior. Och engagerade kockar är Tätörtsvägen, vilket kanske redan framgått, väl försedda med. Jennie Andersson, Sanna Persson och Åsa Persson var nominerade tillsammans även i kategorin Årets seniorkock 2022. Där knep de en hedrande andraplats.

 – Det är välförtjänt, våra kockar är fantastiska. De har stor kunskap och mångårig erfarenhet samtidigt som de gärna provar nytt. Dessutom är de fenomenala på att lyssna in kunderna och deras önskemål, vilket verkligen gör stor skillnad i vardagen, säger Maria Bergström.

FOTO Magnus Sandberg.JPG

Foto: Magnus Sandberg

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.