Omvårdnadspersonal, semestervikarier till omsorgsförvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

About the workplace

Vill du göra skillnad i människors vardag? Välj sommarjobb med omsorg!

Vi söker semestervikarier till ordinärt boende/hemtjänst, vård- och omsorgsboenden och till våra verksamheter för personer med funktionsvariationer. Inom omsorgen får du ett omväxlande arbete där du får utvecklas och lära dig nya saker. Och du gör skillnad i andra människors liv. På riktigt.

Du får också
• möta personer med berättelser och erfarenheter från ett långt liv eller kanske från ett liv som är helt annorlunda än ditt
• dela med dig av upplevelser som kanske är nya för den du möter
• värdefulla erfarenheter för livet oavsett vilken väg du väljer i framtiden
• in en fot i en bransch med stora möjligheter till fast jobb
• bli en del av ett team med både erfarna kollegor och andra sommarvikarier

Saknar du erfarenhet? Hos oss får du introduktionsutbildning och bredvidgång så att du kan klara av ditt arbete, samt tillgång till kollegor där vi hjälps åt och lyfter tillsammans.

Här är en kort beskrivning av tre av våra verksamhetsområden:
Vårt uppdrag inom Funktionsstöd är att våra kunder behöver stöd i sin dagliga livsföring för att tillförsäkras goda levnadsvillkor enligt Lagen om stöd och service till visa funktionshindrade (LSS). Kundernas självbestämmande, delaktighet, integritet, tillgänglighet och helhetssyn är centrala inslag som vägleder oss i vårt arbete. Vår målsättning är att varje individ ska få möjlighet att leva som andra, utifrån var och ens unika förutsättningar och förmågor. I arbetet ingår individuellt stöd och omvårdnad, samt upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen. I denna film kan du se mer vad arbetet innebär https://youtu.be/iuSqrJcbzZg

Vårt uppdrag inom ordinärt boende/hemtjänst är att vi verkställer insatser som är beviljade av myndighetsenheten. Det innebär att vi stödjer våra kunder i att behålla en god livskvalitet och bibehålla sina funktioner så att de kan bo kvar hemma så länge som det är möjligt. Vi ger dem stöd och hjälp i form av vård, omsorg och service. Verksamheten ska främja den enskildes känsla av välbefinnande, trygghet och meningsfullhet. Insatserna ska vara av god kvalitet och utföras med stor respekt för individens inflytande, delaktighet och integritet.

Vårt uppdrag inom vård- och omsorgsboende är att stödja våra kunder i att behålla en god livskvalitet livet ut genom stöd och hjälp i form av vård, omsorg och service. Verksamheten ska främja den enskildes känsla av välbefinnande, trygghet och meningsfullhet. Insatserna ska vara av god kvalitet och utföras med stor respekt för individens inflytande, delaktighet och integritet. I denna film kan du se mer vad arbetet innebär https://youtu.be/JKU00JpM_Yk

Tasks

Vi söker dig som kan arbeta främst under juni, juli och augusti som vikarie för våra ordinarie medarbetare. De arbetar dagtid, kvällstid och/eller natt, veckans alla dagar, vilket du även behöver kunna göra.

När du arbetar som vikarie varierar arbetsuppgifterna beroende på verksamhet, men stående inslag är att du stöttar våra kunder för att få en meningsfull vardag, att känna livslust och glädje exempelvis genom aktiviteter som våra kunder och du är delaktiga i. Du arbetar motiverande för att få kunder att våga utmana sig själva och vara delaktiga i aktiviteter och insatser. En del av arbete innebär även praktisk hjälp för våra kunder att utföra personlig hygien, exempelvis dusch och toalettbesök. Eller hjälper till vid måltider, städar eller tvättar. Men i mitt av allt detta så erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete och många fantastiska möten, med minnen som du kommer ha kvar hela livet.

Kan du tänka dig detta? Vad väntar du på då, gå in och sök tjänsten! Känner du inte att detta är rätt jobb för dig? Helt okej, men kom ihåg att hålla koll på våra övriga lediga arbetet i Kristianstads kommun på www.kristianstad.se/jobb.

Qualifications

Vi söker dig med hjärtat på rätt plats och som har intresse för att arbeta med människor. Du har ett gott bemötande, är ansvarsfull, har lätt för att samarbeta och är flexibel i ditt arbete.

Det är meriterande om du har utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vissa assistansutbildningar eller annan likvärdig utbildning.

Eftersom dokumentation är en naturlig del av vår verksamhet är det viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För arbete i hemtjänsten är det meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda. Du som söker bör vara över 18 år.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan behöver du bifoga utbildningsbetyg/intyg vid ansökan. Vi vill också att du tar med dina utbildningsbetyg/intyg om du blir kallad på intervju.

Om du blir erbjuden anställning inom barnverksamheten behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Vi tillämpar löpande rekrytering så ansök gärna på en gång.

Välkommen att göra skillnad tillsammans med oss!

Other

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Deadline är 2023-07-25

Form of employment Sommarjobb / Säsongsanställning
Extent Timavlönad
Number of jobs 50
Access Semestervikariat under sommarmånaderna juni-juli-augusti. Tillträde efter överenskommelse.
Form of salary Timlön
Reference number OMSV-2023-2
Contact Marcus Grundén
Enhetschef
044-13 68 85
Contact För ordinärt boende/hemtjänst och vård- och omsorgsboende
044-13 63 30 rekrytering.oms@kristianstad.se
Contact För funktionsstöd
044-13 48 40 rekrytering.funk@kristianstad.se
Deadline 2023-07-25