Trafikingenjör

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

About the workplace

Vill du vara med och arbeta med trafikmiljön i Kristianstad? Vi erbjuder ett intressant arbete där du tillsammans med övriga trafikingenjörer och trafikadministratörer medverkar till att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg trafikmiljö och bidrar därmed till samhällsnyttan.
På specialistenheten arbetar åtta personer med trafikplanering, cykel- och fotgängarfrågor, tillgänglighetsfrågor, myndighetsutövning samt parkeringsövervakning. På grund av en ökad arbetsbelastning behöver vi nu en förstärkning i gruppen.

Tasks

Arbetsuppgifterna omfattar ärendehandläggning som till exempel att uppföra lokala trafikföreskrifter, genomföra mindre trafikutredningar, planering av åtgärder inom trafiksäkerhet och trafikreglering. Du deltar med din trafikkompetens i våra infrastrukturprojekt.
Handläggning av trafikanordningsplaner, hantering av medborgarfrågor samt att svara på interna och externa remisser ingår också i arbetet liksom kontakt med allmänhet och myndigheter.

Qualifications

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning inom trafikområdet såsom trafikteknik, väg och vatten, samhällsplanering, eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Vi vill att du har minst ett års erfarenhet av arbete med liknande frågor, exempelvis myndighetsutövning, trafikplanering eller att du har arbetat som trafikingenjör. Erfarenhet av att utfärda trafikföreskrifter är meriterande.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i arbetet behöver du god kunskap i Officepaketet och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

För att lyckas i din roll har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Vidare har du förmågan att tillämpa specialiserad och detaljerad expertkunskap samt förmågan att förmedla denna till andra på ett pedagogiskt sätt. Du visar förståelse för och drar nytta av organisationens olika expertområden. Förmåga att planera och organisera ditt arbete är en förutsättning. Du har lätt för att sätta upp mål samt följa upp och avsluta aktiviteter.

Other

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Deadline är 2022-08-21

Form of employment Tillsvidareanställning
Extent Heltid
Number of jobs 1
Access Tillträde enligt överenskommelse.
Form of salary Månadslön
Town Kristianstad
Reference number TEK-2022-37
Contact Ulrika Åkesson
Enhetschef
044-13 26 40
Union representative Anders Rooth
Vision
0728-85 77 89
Union representative Sara Carlsson
Naturvetarna
044-13 21 93
Deadline 2022-08-21