Kommunen som arbetsgivare

Att jobba i Kristianstads kommun innebär att du är med och gör skillnad i människors vardag. Vi söker dig som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet.

E-services

  Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du har möjlighet att utvecklas genom hela arbetslivet. Vi erbjuder kompetensutveckling, möjlighet att göra karriär och olika förmåner.

  Att jobba i Kristianstads kommun innebär att du är en del i välfärdssektorn och du gör skillnad i människors vardag. Du blir en del av Sveriges viktigaste jobb!

  Förmåner för dig som jobbar med oss

  Flextid

  För medarbetare med kontorsarbetstid är det möjligt att ha flexibel arbetstid. 

  Heltid för alla

  Medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid. Om du vill jobba deltid är det en möjlighet.

  Semester

  Som medarbetare har du 25 semesterdagar per år, vilket motsvarar fem veckors ledighet. Från och med det år du fyller 40 år har du 31 semesterdagar och från och med det år du fyller 50 år har du 32 semesterdagar.

  Extra lediga dagar

  Medarbetare har möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Då får du, utöver dina ordinarie semesterdagar, ytterligare fyra eller fem extra lediga dagar. Antalet beror på din ålder.

  Tjänstepension

  Att tjäna in till tjänstepension har stor betydelse för hur mycket pengar du får som pensionär. Om du är född 1985 och tidigare har du en tjänstepension reglerad av kollektivavtalet KAP-KL. Om du är född 1986 eller senare har du en tjänstepension reglerad av kollektivavtalet AKAP-KL.

  Kollektivavtal och försäkringar

  Medarbetarna är knutna till kollektivavtal och är försäkrade. Medarbetarna har sjukförsäkring, arbetsskadeförsäkring, grupplivförsäkring, tjänstereseförsäkring och omställningsavtal.

  Friskvårdsbidrag

  Medarbetare erbjuds en friskvårdssubvention på 1 500 kronor per år.

  Rökfri arbetstid

  Medarbetarnas arbetstid är rökfri. Det innebär att vi inte går ifrån och röker under den arbetstid vi får betalt för.

  Aktiva personalföreningar

  Vi har två aktiva personalföreningar. KKKonst som är en av Sveriges största konstföreningar och Karisma som erbjuder roliga sociala aktiviteter för en billig peng.

  Kkkonst

  Karisma

  Behöver du anställningsintyg från oss?

  Är du eller har varit anställd av Kristianstads kommun kan du begära ut intyg för din tid hos oss. Du kan beställa tjänstgöringsintyg, arbetsgivarintyg, inkomstintyg och intyg för förlorad arbetsinkomst.

  Du beställer vi e-tjänsten "Begäran av intyg" och du loggar in med BankID. 

  • Report errors on page

   For other questions to the municipality, please use this form.

   * Mandatory if you want a reply

   What you send to the municipality becomes common record.