Testa brandvarnaren i juletid

Updated:Khamiis, Bisha Laba iyo Tobnaad 01, 2022 3:48 gn.Archived

Den förste december är brandvarnarens dag och det är dags att testa om din brandvarnare fungerar. Du kan också registrera dig för att få en påminnelse om att trycka på knappen.

En brandvarnare som ett finger trycker på.
Ett tryck på knappen för att testa brandvarnaren är en enkel och billig livförsäkring.

Det är ingen slump att 1 december har utsetts till Brandvarnarens dag. Juleljus är vackra men farliga. Det gäller att ha uppsikt över alla levande ljus i juletid och att komma ihåg att släcka dem. För säkerhets skull behöver du dessutom testa dina brandvarnare

Många bränder i hemmet går att förhindra, men om det ändå börjar brinna kan en brandvarnare rädda både ditt liv och ditt hem.

De vanligaste brandorsakerna i våra hem hänger ihop med att vi lagar mat eller eldar i eldstäder. I december månad ökar antalet bränder när vi tänder mycket levande ljus.

Få en påminnelse om att testa brandvarnaren

Minst en gång om året ska du testa brandvarnarna. Den förste december kan vara en passande dag att pröva om din brandvarnare fungerar och överväga om det kan behövas fler brandvarnare i hemmet.

Du kan registrera dig för att få en påminnelse om att trycka på knappen denna dag, eller om du vill påminnas ytterligare några gånger om året.

Genom tjänsten ”Testa din brandvarnare” får du en gratis påminnelse via sms. Du behöver bara registrera ditt mobilnummer.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.