Nu kan föreningar ansöka om extra bidrag

Axad, Bisha Tobnaad 01, 2023 9:00 sn.Archived

Den 1 oktober kan föreningar inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde söka ett extra bidrag. Bidraget ska underlätta för föreningarna att anpassa sig till det nya samhälls- och kostnadsläget. Sista ansökningsdag är den 31 oktober.

Ett hundratal representanter från olika föreningar fick information om det extra anslaget till föreningslivet i kommunen. Sparbanksstiftelsen 1826 var också på plats och presenterade hur man går till väga för att söka stiftelsens bidrag.
Ett hundratal representanter från olika föreningar fick information om det extra anslaget till föreningslivet i kommunen. Sparbanksstiftelsen 1826 var också på plats och presenterade hur man går till väga för att söka stiftelsens bidrag.

Det är totalt två miljoner kronor som kommunstyrelsen har avsatt till det extra bidraget. Fokus är på stöd till föreningar inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde, där barn- och ungdomsverksamhet är prioriterat.

I ansökan behöver föreningen visa på ökade kostnader och minskade intäkter under 2023.

Ansökan görs via R-bok, under Extra föreningsbidrag till kultur- och fritidsföreningar 2023. Länk finns under relaterad information. 

Informationsträff för föreningarna

Den 14 september var ett hundratal representanter från olika föreningar på en föreningsträff för att få veta mer om det extra anslaget till föreningslivet i Kristianstads kommun. Sparbanksstiftelsen 1826 var också på plats och presenterade hur man går till väga för att söka stiftelsens bidrag.

Träffen inleddes med välkomsttal från kommunstyrelsens ordförande Camilla Palm (M). Därefter presenterade kommunen vad som måste uppfyllas för att föreningarna ska få del av det extra bidraget och föreningarna fick möjlighet att ställa frågor.

Gunilla Bengtsson, VD för Sparbanksstiftelsen 1826, och Johanna Lindborg, projektsamordnare, presenterade hur stiftelsen arbetar. Stiftelsen finns i flera kommuner i nordöstra Skåne och för att söka bidrag måste personen som söker i föreningen vara kund hos Sparbanken Skåne. Stiftelsen prioriterar ansökningar som bidrar till någon form av utveckling, har tydligt formulerade mål och har verksamhet som riktar sig mot barn och ungdomar. Det finns också energiomställningsbidrag till föreningar som äger sin fastighet.

Det går att söka bidrag från Sparbanksstiftelsen 1826 två gånger per år.

Läs mer om Sparbanksstiftelsen 1826 bidrag i länken under relaterad information. 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.