Hur klarar du krisen?

Updated:Talaado, Bisha Sagaalaad 27, 2022 12:06 gn.Archived

Vad gör du om tillvaron vänds upp och ner? Hur går det om strömmen och vattnet försvinner och butikerna håller stängt? Under Krisberedskapsveckan får du tips och råd om hur du kan förbereda dig för det värsta.

Bild från Om krisen eller kriget kommer.
I broschyren "Om kriget eller krisen kommer" finns mycket nyttigt, bland annat en checklista över vad som bör finnas i krislådan. Ladda hem den under länken i Relaterad information.

Nu pågår Krisberedskapsveckan 2022.

Myndigheten för samhällsskydd och krisberedskap, MSB, har inrättat krisberedskapsveckan för att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Förhoppningen är att veckan ska få fler privatpersoner att reflektera över hur de kan lösa vardagen vid kriser och kris och sätter i gång att stärka sin egenberedskap.

Du är en viktig kugge

Du är en del av Sveriges beredskap. I totalförsvaret ingår alla svenskar mellan 16 och 70 år och har som uppgift att tillsammans kämpa för att Sverige ska fungera som ett fritt land även vid kriser och krigslägen. En viktig del i motståndskraften är att så många som möjligt har en god hemberedskap. Att ha hemberedskap innebär att kunna klara sig utan samhällets hjälp i en vecka.

Föreläsningar på biblioteken

På flera bibliotek i Kristianstads kommun ordnas under krisberedskapsveckan föreläsningar om hur du kan stärka din beredskap. Hela programmet med alla föreläsningar hittar du under Relaterad information. Självaste krisberedskapsexperten Niklas Kämpargård kommer på författarbesök till stadsbiblioteket tisdag 27 september kl. 18 och berättar om sin senaste bok Preppa mat.

Vinn en krislåda

Håll utkik efter tips och råd om krisberedskap under veckan. Under veckoslutet finns de frivilliga försvarsorganisationerna på plats på C4 Shopping för att sprida information och svara på frågor. På kommunens facebooksida kan du i veckan tävla om en krislåda med användbart innehåll.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.