Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Mr Q den nya linjeringsroboten visas för tekniska nämdens ordförande Qalinle Dayib och Kristianstadsbladet. Driftledaren Johnny Perkmar och vaktmästarna Michael Engleson och Max Aronsson instruerar. Mr Q den nya linjeringsroboten visas för tekniska nämdens ordförande Qalinle Dayib och Kristianstadsbladet. Driftledaren Johnny Perkmar och vaktmästarna Michael Engleson och Max Aronsson instruerar.

Mr Q – den nya linjeringsroboten

För några dagar sedan anlände linjeringsroboten Turf Tank till Kristianstads fotbollsarena. ”Mr Q”, som den nu har fått namnet, kommer att revolutionera branschen för idrottsmarkering – oavsett idrott.

23/05/22 5:39:14 gn.

Årets pristagare Viveca Dettmark tillsammans med Niklas Erlandsson. Årets pristagare Viveca Dettmark tillsammans med Niklas Erlandsson.

Årets byggnadsvårdspris går till Viveca Dettmark

– Viveca har på ett otroligt förtjänstfullt sätt arbetat med att restaurera fastigheten Åsen 2. Hon har inte bara sett till att de kulturhistoriska värdena finns bevarade utan smakfullt kombinerat det med vad ett modernt boende behöver, säger byggnadsnämndens ordförande Christina Borglund.

23/05/22 2:33:35 gn.

Årets arkitekturpris går till Lingenässkolan

– Det är otroligt glädjande att få dela ut priset till Lingenässkolan. Det är en mycket spännande arkitektur som på ett inspirerande sätt både främjar gemenskap och erbjuder en trygg miljö för barnen, säger byggnadsnämndens ordförande Christina Borglund.

23/05/22 2:32:43 gn.

Händer som håller en telefon. Händer som håller en telefon.

Nytt telefonnummer för frågor om omsorgsavgifter

Från idag förbättras vår service till dig som är omsorgskund och har frågor om fakturor och avgifter för hemtjänst och vård- och omsorgsboende. Det blir ett gemensamt telefonnummer till alla handläggare och telefontiderna utökas.

23/05/22 2:15:25 gn.

Kristianstad klättrar i miljöranking

Kristianstad klättrar från plats 45 till plats 28 i den årliga kommunrankingen Sveriges miljöbästa kommun. I kategorin ”Mindre städer och kommuner nära mindre stad” hamnar Kristianstad på en fjärdeplats.

20/05/22 3:06:31 gn.

Utomhusmiljö. Utomhusmiljö.

Invigning av Palettens förskola

Palettens förskola invigdes med pompa och ståt på förskolans dag 19 maj. Palettens förskola ersätter Lekholmen, som förskola till för vårdnadshavare med obekväma arbetstider.

20/05/22 10:38:29 sn.

Lisen Schulz, Stockholm Rescilience Centre, föreläser. Foto: Martin Stenmark Lisen Schulz, Stockholm Rescilience Centre, föreläser. Foto: Martin Stenmark

Frukostmöte om Östersjön den 8 juni

Östersjön ett känsligt hav med sitt bräckta vatten. Många initiativ för att rädda Östersjön är redan igång. Men hur kan du och jag hjälpa till med hållbara lösningar, åtgärder och engagemang? Välkommen på frukostmöte på Absolut Experience Center i Åhus, där du får veta mer.

19/05/22 4:29:59 gn.

Tekniska nämnden föreslår höjning av VA-taxan

Under torsdagens tekniska nämnd beslutades det att föreslå kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att höja VA-taxan för 2023. Brukningsavgiften föreslås att höjas med 10 procent och att anläggningsavgiften höjs enligt index med 7,68 procent.

19/05/22 3:57:53 gn.

Camilla Stålner och Annika Bergh tar emot priset från Svensk socialpolitisk förening. Camilla Stålner och Annika Bergh tar emot priset från Svensk socialpolitisk förening.

Omsorgspersonal får pris för boken ”Dansa med corona”

Personalen på vård- och omsorgsboendet Östergård 2 tilldelades idag Svensk socialpolitisk förenings hederspris 2022 under en ceremoni i Stockholm. Personalen får priset för sin insats under pandemin och för arbetet med boken ”Dansa med corona”.

19/05/22 2:28:13 gn.

Energispartips från vår rådgivare

Svalka dig i frysen? Ring energi- och klimatrådgivare om du vill ha tips på hur du svalkar dig i sommarvärmen. Opartisk och kostnadsfri expertis för att spara på energin där hemma. Ring rådgivare Jenny Sandin på 044-13 51 98.

18/05/22 2:35:43 gn.

Barn med vattendjur Barn med vattendjur

Bioblitz vid Snickarhaken

Vattenriket firar biologiska mångfaldens dag och Kristianstads födelsedag 22 maj med en bioblitz i havet. En bioblitz är en artjakt på en bestämd yta under en viss tid, där alla som vill kan delta.

18/05/22 10:36:08 sn.

Exteriörbild av entré till Tollarps bibliotek Exteriörbild av entré till Tollarps bibliotek

Meröppet bibliotek i Tollarp

Det går nu att besöka Tollarps bibliotek även under kvällar och helger - det firar vi med invigning av meröppet!

18/05/22 8:16:40 sn.

Hela gruppen i sessionssalen i Rådhus Skåne. Hela gruppen i sessionssalen i Rådhus Skåne.

Lägesbildsgruppen vill se mer vuxennärvaro

Berusade ungdomar vid Åhusbryggan. Skadegörelse och takspring på skolor. A-traktorer med passagerare på flaken. I lägesbildsgruppen håller de som jobbar med trygghet och säkerhet koll på vad som händer och åtgärdar så mycket de kan. Men mest önskar de få se fler vuxna och ansvarstagande föräldrar.

17/05/22 4:09:04 gn.

Kulturnatt 20-21 maj

På fredag och lördag är det äntligen dags för Kulturnatt Kristianstad. Det blir musik, konst, föreläsningar, dans, guidade turer, film, workshops, utställningar med mera, med mera. Alla programpunkter är gratis, men på ett par krävs platsbokning. Här hittar du hela programmet, vi ses!

17/05/22 10:31:53 sn.

Vattnet stod högt. Vattnet stod högt.

Stor vattenläcka i Kristianstad

Klockan 03.00 natten mellan fredag och lördag upptäcktes en stor vattenläcka på matarledningen ut från Vattentornet mot Näsby och Torsebro. Läckan är nu åtgärdad och runt 09.30 hade alla abonnenter vatten igen.

14/05/22 2:15:21 gn.

Uppslaget finns i Kristianstadsbladet och som pdf här på webbplatsen. Uppslaget finns i Kristianstadsbladet och som pdf här på webbplatsen.

Uppslaget lyfter läsning och omsorg

På Uppslaget från Kristianstads kommun kan du den här månaden läsa om Fjälkinge bibliotek som fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass flera år i rad. Elever och pedagoger förstår varför. Du möter också Armin, en av omsorgens många engagerade medarbetare.

13/05/22 2:23:11 gn.

Gult korsvirkeshus Gult korsvirkeshus

Återhämtning med fika

Att må dåligt, genomgå en kris eller drabbas av psykisk ohälsa kan påverka många delar av livet. Återhämtningen är en individuell process, men det brukar hjälpa att prata med andra som förstår. Chans till det ges på Återhämtningscafé på Mötesplats Norreport på måndag 16 maj.

12/05/22 11:01:50 gn.

Kvinna i sessionssalen Kvinna i sessionssalen

Fullmäktige valde nytt kommunalråd

Kristianstads kommun får ett nytt kommunalråd. Peter Johansson (M) har sedan en tid aviserat sin avgång. Vid maj månads fullmäktige godtogs hans avsägelse och Camilla Palm utsågs i stället till ledamot och ordförande i kommunstyrelsen.

11/05/22 4:36:56 gn.

Lex Sarah leder till nya rutiner för överrapportering

Kunderna på en demensavdelning lämnades utan tillsyn under cirka 30 minuter i samband med överrapportering mellan kvälls- och nattpersonal. Under den tiden föll en kund så illa att hen senare avled av sina skador. Nu har åtgärder tagits fram för att förhindra liknande händelser.

10/05/22 4:44:08 gn.

Chatta med oss

Den 27 april dök en nyhet upp på vår hemsida. Vi lanserar en chatt så att du kan ställa frågor till oss dygnet runt. Till att börja med testar vi chatten inom området förskola och grundskola.

09/05/22 3:38:14 gn.