Cykla till jobbet

Cykla till jobbet är en utmaning för företag i Kristianstads kommun. Målet är att anställda i företagen som deltar ska cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. De företag vars anställda cyklade mest vinner! Nu är det dags för fjärde omgången!

Vem får delta? 

Utmaningen Cykla till Jobbet är för företag med säte i Kristianstads kommun. Deltagande företag ska få sina anställda att cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt. De företag vars anställda cyklar mest vinner!

Hur går det till?

Intresserade företag anmäler sitt intresse i formuläret nedan. Formulär för anmälan finns längre ner på sidan. Under tävlingsperioden ska så många som möjligt av företagets anställda cykelpendla så mycket som möjligt. Enbart cykling till och från jobbet ingår i utmaningen (ej cykling i tjänsten eller på fritiden). Går bra att kombinera kollektivtrafik och cykel, då redovisar man sträckan som man cyklar. Elcyklar är tillåtna. Det finns många bra digitala sätt att räkna och mäta sträckan. Tävlingsperioden är mellan 5 september - 7 oktober. 

Hur vinner man?

Efter tävlingsperiodens slut ska deltagande företag rapportera antal anställda, antal deltagare i utmaningen och den sammanlagda cykelsträckan under tävlingsperioden för alla företagets deltagare. De företag som fått flest anställda att cykla och de företag med längst cykelsträcka per deltagare vinner. Förhoppningsvis påverkar utmaningen många till att cykla till och från jobbet, både under tävlingsperioden och även framöver!

Vad vinner man?

Efter tävlingsperiodens slut delas fina cykelrelaterade priser ut till vinnande företag från våra samarbetspartners.

 

Vinnare 2021

Under årets upplaga så var det endast 6 företag som deltog pga pandemi och hemarbete men vi bestämde att genomföra utmaningen med dessa tappra deltagarna.

Under sex veckor cykelpendlade deras personal till och från arbetet och lyckades tillsammans cykla 489 mil vilket motsvarar sträckan Kristianstad-Dubai fågelvägen.

Om vi antar att dessa cyklade mil ersätter bilkörning har vi sparat 585 kg CO2, vilket motsvarar en flygresa till Kanarieöarna.

Årets vinnare cyklade hela 198 mil av de totalt cyklade 489 milen. Ett stort grattis till Kriminalvården Häktet Kristianstad.

Vinnare 2020

Årets deltagare cyklade hela vägen till Kina och hem igen, om vi räknar på antalet cyklade mil. Totalt cyklade 16 företag 1 780 mil. Vinnare i kategorin små företag blev Scarp Media som vann cykelställ från Smekab Citylife. I kategorin stora företag tog Anton Utbildning AB hem segern och fick en cykel från DeGaVi i pris.

De som cyklade sparade dessutom in 2,3 ton CO2 utsläpp vilket motsvarar en flygresa till Thailand.

När vinnarna utsågs så tog vi hänsyn till andel anställda som deltog i utmaningen, cykelsträcka per deltagare samt total cykelsträcka för företaget.

Vinnare i kategorin små företag: Scarp Media (pris: cykelställ från Smekan Citylife)
Vinnare i kategorin små företag: Scarp Media (pris: cykelställ från Smekab Citylife)

 

Vinnare i kategorin stora företag: Anton Utbildning AB (pris: cykel från DeGaVi)
Vinnare i kategorin stora företag: Anton Utbildning AB (pris: cykel från DeGaVi)

 

Vinnare 2019

Totalt var det 15 företag som deltog i utmaningen som tillsammans trampade 3500 mil mellan 16 september och 31 oktober 2019. I genomsnitt blev det att varje deltagare cyklade 6,5 km per dag.

Glada Foten i Kristianstad fick pris som det lilla företaget som fått flest anställda att cykla, och Antonskolan fick motsvarande pris som det stora företaget. Det företag som vann i kategorin att ha cyklat längst sträcka per deltagare var Kriminalvården Häktet Kristianstad. Grattis till er!

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.