Destilleringsteknik

Lär dig att destillera med spannmål och frukt som råvara. Fjärrundervisning på deltid med start i november 2022.

Destillering 

I kursen får du lära dig om råvaror, jäsning, destillering, blandning, lagring och dess påverkan på slutresultatet samt kvalitetsarbetets betydelse relaterat till spritdrycker som skall användas till livsmedel.

Behörighet och urval

Grundläggande behörighet för studier vid yrkeshögskola.

Dessutom krävs särskilda förkunskaper i form av examen i bryggeriteknologi eller liknande utbildning som utbildningsanordnaren bedömer som ett likvärdigt alternativ, samt ett års dokumenterad yrkeserfarenhet på minst halvtid inom branschen.

Saknar du gymnasieexamen, men har dokumenterad yrkeserfarenhet, kan du söka via reell kompetens. Kontakta gärna utbildningsanordnaren för att få mer information angående detta.

 

Upplägg och genomförande

Utbildningen kommer genomföras vecka 48-50, 2022 samt vecka 2-4, 2023 i form av fjärrundervisning där läraren leder digitala lektioner. Det blir lärarledda lektioner cirka 10 timmar per vecka, företrädesvis tisdagar och torsdagar klockan 9.00-15.00. Vid dessa tillfällen kommer det att vara möjligt att interagera med läraren i realtid och ställa frågor med mera. De digitala lektionerna kommer även att spelas in vilket gör det möjligt att ta del av dem vid annan tidpunkt. Utöver lärarledda lektioner kommer det att bli studiebesök på olika destillerier. Vid dessa studiebesök kommer det att vara möjligt att deltaga både fysiskt och digitalt. Utöver de 10 lärarledda timmarna per vecka förväntas den studerande att utöva 10 timmars självstudier där både enskilda uppgifter och gruppuppgifter kan förekomma. Utbildningen avslutas med en skriftlig bedömningsuppgift under vecka 4, 2023.

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.