Parkskolan

Parkskolan ligger i centrala Kristianstad med gångavstånd till ishall, natur och det kulturutbud som staden erbjuder. Parkskolan är en F-6 skola med en förberedelseklass. Vi har två fritidsavdelningar och en klubb för de äldre barnen.

Parkskolan är en  F-6 skola.
Parkskolan är en  F-6 skola.

E-services

  Om skolan

  Parkskolan ligger i centrala Kristianstad med närhet till ishall, natur och det kulturutbud som staden erbjuder. Vi har mycket bra bussförbindelser till skolan. Här finns 300 elever i skolår F-6 och en förberedelseklass.

  Våra lokaler

  Våra lokaler består av en stor gul teglad huvudbyggnad, gymnastiksal och en nybyggd matsal. I matsalen har vi en egen kock som tillagar all vår mat. Vi har en skolgård som erbjuder många olika slags aktiviteter på rasterna såsom gungor, klättring, basket, innebandy, matematikspel, cykling och mycket mer.

  Hur jobbar vi?

  Vi arbetar för att varje elev efter sina förutsättningar ska få känna tillfredställelse i att lyckas, få ett växande självförtroende och tillit till sin egen förmåga. När de går vidare ska det vara med fortsatt nyfikenhet och lust att lära. Vi arbetar även i faddergrupper så att vi får en vi-känsla och att alla pedagoger och barn möter varandra på skolan. På Parkskolan jobbar vi aktivt med ett värdegrundsarbete för att skapa gemenskap, som leder till att elever och personal känner trygghet. 

  Fritids

  Vi har två fritidshemsavdelningar för årskurs F-2 och en fritidsklubb för årskurs 3-6. Fritidsavdelningarna Smaragden och Rubinen ligger på första våningen och klubben finns i markplan.

  Elevhälsa

  På vår skola har vi skolsköterska, speciallärare, kurator och skolpsykolog. Du som har barn på vår skola hittar kontaktuppgifter till skolsköterskan i Unikum.

  Bibliotek

  På andra våningen har vi ett skolbibliotek som eleverna besöker varje vecka tillsammans med sina klasser.

  Skolans vision

  Parkskolan  ska vara en skola som eleverna längtar till . Våra elever får goda kunskaper och färdigheter, men också nära relationer till sina kamrater som gör att de mognar och utvecklas för att gå vidare. Vi bryr oss om eleverna, därför ställer vi krav!

  Som elev på Parkskolan ska du kunna säga: Jag vet vem jag är! Jag vet vad jag kan! Jag fick anstränga mig och det var roligt!

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.