Öllsjögårds förskola

I Öllsjö, strax sydväst om Kristianstad ligger vår förskola. Vi har nära till natur där vi kan studera årstidsväxlingar. Vi jobbar mycket med hälsa och välbefinnande.

E-services

  Förskolan

  Barn som leker utomhus
  Vi jobbar aktivt med hälsa och välbefinnande.

  Vår förskola har två avdelningar, Villakulla och Mattisborgen, och huserar i en gammal herrgårdsbyggnad. Lokalerna är nyligen renoverade och särskilt anpassade för att vara en förskola. Byggnaden ligger nära två andra förskolor, Öllsjö förskola och Kärnhusets förskola. De tre förskolorna ligger i ett villaområde med såväl nybyggda hus som lite äldre. Vi har ett nära samarbete med våra två grannförskolor  med bland annat gemensamma stängningar på Öllsjö förskola.

  Vår verksamhet

  Vi utgår från fyra ledord:

  • Språk
  • Kommunikation
  • Lek
  • Trygghet

  Vi jobbar också aktivt med barns hälsa och välbefinnande. Stressen ökar konstant i samhället och vi vill ge barnen förutsättningar att kunna komma ner i varv och på så sätt minska stressen. Därför är det viktigt för oss att få ner tempot på förskolan. Vi jobbar bland annat en hel del med massage och yoga på de båda avdelningarna.

  Utevistelse

  Barn med löv i händerna
  Utelek skapar stora möjligheter.

  Förskolan ligger intill ett litet skogsparti, kallad Dungen, dit vi ibland går för att tillsammans med barnen studera årstidernas växlingar. Vi har också nära till ett litet större skogsområde kallat Klackabacken. På gångavstånd finns ett flertal lekplatser som vi ofta besöker. Barnens utelek ger dem stora möjligheter till upptäckarglädje och fantasi. 

  Vår utegård genomgår just nu en hel del förändringar. Några kan ni redan se i form av olika klättermöjligheter, ljudstation, bilbanor och utebygg. Vi jobbar aktivt med vår utegård och vill utveckla den ytterligare under den kommande tiden. Sinnesupplevelser av olika slag, stimulans och upptäckarglädje är viktigt för oss.

  Välkommen att hälsa på oss!

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

  Contact

  Öllsjögårds förskola

  School zone: Västra

  Phone

  044-13 41 30, 0738-53 21 35

  Visit address

  Gorms väg 24

  291 66 Kristianstad

  More contacts