Kämpaställets förskola

Kämpaställets förskola ligger i ett naturskönt område i Österslöv, nära till både skogen och Råbelövssjön. Vi har totalt fem avdelningar, två av dessa är för barn i åldrarna 1-3 och tre är för barn i åldrarna 3-5 .

E-services

  Om förskolan

  På Kämpaställets förskola finns fem avdelningar, Silverstjärnan (1-3 år), Guldstjärnan (1-3 år), Månen Blå (3-5 år), Månen Röd (3-5 år) och Regnbågen (3-5 år). Silverstjärnan, Guldstjärnan och Regnbågen finner du i förskolans huvudbyggnad. Månen Blå och Månen Röd finner du i paviljongerna mellan huvudbyggnaden och Österslövs skola.

  Kämpaställets förskola är en miljöcertifierad förskola där vi arbetar med inriktning mot hållbar utveckling. Ett exempel är vår pedagogiska uteverksamhet, där barnen tillsammans med personalen undersöker miljön och naturen omkring förskolan. Vi arbetar också med Grön Flagg, vilket innebär att vi har fått riktlinjer från Håll Sverige Rent om vad vi kan fokusera vårt miljöarbete på. Vill du läsa mer om vad Håll Sverige Rent handlar om kan du gå in på deras hemsida och läsa mer (länk dit finner du under länkar nedan).

  Utepedagogik

  Vi har en väl utvecklad utegård som erbjuder mycket motorisk utmaning för våra barn. Alla barn får stora möjligheter till att utveckla sin motorik, fantasi och kunskap med de lekmateriel som finns på gården. Det finns även en mindre utegård utanför Månen Röd och Månen Blå, där det finns många stenar som barnen använder i sina lekar.

  På vår stora gård finns fruktträd, såsom äpple, päron, plommon och körsbär. Det finns också ett mindre trädgårdsland med jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär och olika örter. I vår utepedagogik lär sig barnen hur man tar hand om växter samt vad man kan göra med frukterna, när man kan skörda dem, när de ser mogna ut och hur de smakar i olika mognadsstadium. Barnen är alltid med och arbetar med växterna både vid plantering och rensning samt vid vattning och skörd.

  Nere vid den närbelägna sjön tittar vi efter små djur eller fiskar i vattnet. Dit går vi på de uteverksamheter som alla avdelningar på förskolan har i den form som anpassats till avdelningarnas arbete med barnen. Vid dessa tillfällen håvar barnen, leker i sanden och fiskar. Det finns även möjlighet att bada under varma sommardagar.

  Besök oss

  Om du vill besöka vår förskola kan du ta kontakt med vår förskolechef för att boka en tid.

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

  Contact

  Kämpaställets förskola

  School zone: Norra

  Phone

  0733-13 43 41

  Visit address

  Kämpasträdet 10

  291 94 Kristianstad

  More contacts