Fyrens idrottsförskola

I Åhus ligger vår förskola med fyra avdelningar. En för småbarn, två för syskon och en avdelning för barn i åldrarna 1-6 år. Vi erbjuder småbarnen att sova ute året runt och har extra fokus på rörelse. Utevistelse utgör en stor del av dagen.

Fyrens idrottsförskola i Åhus ligger i naturskön miljö mellan vattentornet och Sånnaområdet.
Fyrens idrottsförskola i Åhus ligger i naturskön miljö mellan vattentornet och Sånnaområdet.

E-services

  Vår förskola  

  Vårt mål är att alla barn känner sig trygga och har roligt och utvecklas genom leken hos oss. Att ge barnen en bra grund att stå på är vad både vårdnadshavarna och personalen strävar efter och tillsammans kan vi ge dem det.

  Varje vecka får barnen uppleva sång, musik, sagor och skapande verksamhet. Varje dag har vi samling tillsammans med hela barngruppen. Ett stort fokus läggs på värdegrunden, hur man är mot varandra, hur man kan hjälpa sina kompisar och vi har ett fadderbarn i Uganda som vi stöttar.

  Utevistelse är en stor del av barnens dag på förskolan. Vi har tillgång till skolbussen som ibland tar oss till skog och hav. Där följer vi naturens skiftningar.

  Idrottsprofilen

  Vår Idrottsprofil innebär att barnen på ett lekfullt sätt kommer i kontakt med rörelse och gymnastik. Vi har friidrott ute på gården och har Friskis & Svettis-pass. Barnen får även prova på någon aktivitet från någon idrott  två till tre gånger per år.

  Aktivt Föräldraråd

  Föräldrarådet som finns på förskolan är aktivt och arbetar tillsammans med personal kring frågor som exempelvis utemiljö och högtider.

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

  Contact

  Fyrens idrottsförskola

  School zone: Södra

  Phone

  044-13 46 39

  Visit address

  Fyrvaktaregatan 5

  296 35 Åhus

  More contacts