Centrals förskola

Centrals förskola ligger centralt i Kristianstad, med bra bussförbindelser. Vi har två avdelningar för barn i åldrarna 1-3 år och två avdelningar för barn i åldrarna 3-6 år.

Centrals förskola ligger i centrum av Kristianstad .
Centrals förskola ligger i centrum av Kristianstad .

E-services

  Om vår förskola 

  Centrals förskola består av fyra avdelningar. På Turkos och Orange går barn som är 1-3 år. De barn som är 3-6 år går på Rosa och Grön. De fyra avdelningarna är alla ljusa, men har samtidigt en personlig prägel genom att de alla har olika färgteman. Vår förskola ligger centralt i innerstan med närhet till bibliotek,Tivoliparken och Barbacka. 

  Vi har öppet 6.30-17.30 (18.30 vid behov).

  På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare, specialpedagog och förskolechef.    

  Prioriterat område

  Vi vill ge våra barn tillgång till en språkutvecklande miljö. Vi har ett förskolebibliotek som är involverat i vårt dagliga arbetet tillsammans med barnen. Vi vill också ge möjlighet till att utveckla en berikande, lärande och skapande miljö på förskolan och inspirera till upptäckande, lek, aktivt utforskande och lärande.  

  Vår vision

  Grunden för allt lärande är en trygg miljö, vi vill ha ett vänligt, tillåtande och accepterande klimat. Alla barn och vuxna har rätt att mötas med respekt. Varje barn ska efter sina förutsättningar få känna tillfredsställelse  i att lyckas, få ett växande självförtroende och tilltro till sin egen förmåga. 

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

  Contact

  Centrals förskola

  School zone: Östra

  Phone

  0729 - 84 18 02

  Visit address

  Götgatan 14

  291 33 Kristianstad

  More contacts