Björkets förskola

Björkets förskola har två småbarnsavdelningar (1-3 år) och två storbarnsavdelningar (3-6 år). Förskolan ligger precis intill skogsområdet Björket på Österäng och ger oss därmed fantastiska naturmöjligheter. Även vår stora gård erbjuder många olika lek- och lärmiljöer.

Björkets förskola, vid skogen men ändå nära staden.
Björkets förskola, vid skogen men ändå nära staden.

E-services

  På Björkets förskola har vi fyra avdelningar som är uppdelade i två småbarnsavdelningar och två storbarnsavdelningar. Tillsammans har vi ca 70 barn med olika kulturella bakgrunder. På förskolan arbetar barnskötare, förskollärare, specialpedagog, förskolechef, kokerska och lokalvårdare. Vi har öppet 6.30-17.30 (18.30 vid behov). Vi har ett tillagningskök, vilket innebär att det mesta av det som serveras hos oss lagas från grunden. I nuläget har vi till 95 procent svenska råvaror och 35 procent är ekologiska.

  Så här ser det ut

  Förskolan ligger centralt i nära anslutning till Österäng, Egna Hem och Björket. Förskolan har en

  Björkets förskola lekplats
  En del av vår gård som vi utnyttjar dagligen.

  fantastisk och väl tilltagen utemiljö, med stora vackra björkar, material att konstruera med, fruktträd, vattenbana, gungor, sandlådor, fotbollsplaner, blommande buskar, utekök och smådjur.

  Förskolans nära anslutning till Björket och vår stora gård gör det naturligt för oss att använda naturen som lek- och arbetsmiljö. Barnen har många spännande lekmiljöer att välja på, både inne och ute och dessa miljöer förändras och anpassas efter barnens intresse och behov.

  Så här arbetar vi

  Vi arbetar extra mycket med barnens alla språk/uttryckssätt, värdegrunden samt samverkan

  Barn Björkets förskola
  Gemensam upptäckt av de jättehöga träden ute i Björket.

  mellan förskola och hem. Att få trygga barn och en trygg barngrupp är grunden till allt lärande och detta lägger vi därför stor vikt vid. Vi bekräftar och utmanar barnen via lek och samspel. Att uppleva tillsammans, ha roligt, se möjligheter och känna gemenskap finns alltid med oss i vårt arbete!

  Kontakta oss gärna så att ni kan komma och hälsa på!

   

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

  Contact

  Björkets förskola

  School zone: Östra

  Phone

  0734 - 69 89 90

  Visit address

  Agda Holsts väg 2

  291 43 Kristianstad

  More contacts