Ängslyckans förskola

Ängslyckans förskola ligger i Skånes Viby utanför Kristianstad. Förskolan har fem avdelningar för barn i åldrarna 1-6 år. Här bildar omsorg och lärande en helhet.

Ängslyckans förskola värdesätter utemiljön som vi använder i det dagliga pedagogiska arbetet.
Ängslyckans förskola värdesätter utemiljön som vi använder i det dagliga pedagogiska arbetet.

E-services

  Vision

  Ängslyckans förskola är en trygg och lärorik plats att komma till där alla känner sig välkomna och sedda. Det ska synas att verksamheten präglas av ett pedagogiskt ledarskap där omsorg och lärande bildar en helhet.

  Prioriterade områden

  Vi arbetar hela tiden med barnens språkutveckling. Våra prioriterade områden är utveckling och lärande, normer och värden samt barns utveckling. Förskolan är certifierad enligt Grön Flagg för vårt miljöarbete.

  Eftersom språkutvecklingen är prioriterad så arbetar vi med Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK) som är ett stöd med tecken till det talade språket.

  Måltider på Ängslyckan

  Vi är stolta över våra måltider på Ängslyckan. All mat tillagas i eget kök. Majoriteten av råvarorna är ekologiska eller KRAV-märkta. De äldre barnen äter sina måltider i en gemensam matsal där det alltid serveras buffé. De yngsta barnen har en gemensam frukostbuffé. Övriga måltider serveras inne på respektive avdelning.

  Vår utemiljö

  En stimulerande utemiljö är viktig eftersom barn utvecklas genom leken. Hos oss finns klätterställningar, cyklar, gungor, sandlådor, pilekojor och buskar som utmanar till lek men också en liten enskild plats.

  På promenadavstånd finns flera grönområden, lekplatser och en pulkabacke. Backen använder vi oss av även om det inte är snö. Vi har också nära till en damm där vi kan mata änder. På vägen dit kan vi titta på hästar och hönor. Vi har även ett storkcenter nära förskolan.

  Busshållplatsen är precis utanför förskolan så vi kan lätt ta oss in till stadens alla aktiviteter.

  Varmt välkommen till Ängslyckans förskola!

  Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.

  Contact

  Ängslyckans förskola

  School zone: Östra

  Phone

  0733-13 62 95

  Visit address

  Härfågelvägen 2

  291 51 Kristianstad

  More contacts