Artikeln publicerades 6 december 2023

Dansföreställning 8 och 9 december av och med Barbackas Danskompani

Tjejer! En värld av mörkt och ljust.
Tjejer! Ångest och krav, styrka och ambition.
Tjejer! Utanförskap och gemenskap.
Tjejer! Att vara sig själv, men inte för mycket och inte för lite.
Tjejer! Inte normalviktig, inte underviktig, inte överviktig. Bara jätteviktig!

I årets föreställning är det dansarna själva i kompaniet som bestämt tema och varit med och skapat den röda tråden genom föreställningen. Följ med i dansarnas tankar om hur det är att vara tjej idag. Läs deras ord, se deras uttryck och upplev deras känslor.

Barbackas Danskompani består av 16 dansare i åldrarna 12-19 år. Som medlem i danskompaniet får man prova på olika dansstilar och tekniker, man får improvisera och skapa. Vid terminens slut framförs en föreställning, där det valda temat genomsyrar allt från låtval och rörelser till kostym och ljus.

Följ med på en fängslande resa om prestationskrav, självförtroende, ångest, ambitioner, självkritik och känslan av att inte räcka till.

Datum

Fredag 8 december kl. 19.00
Lördag 9 december kl. 13.00 (bokningsbar från och med 25 november)
Lördag 9 december kl. 15.00

Plats

Kulturhuset Barbacka, Stora scenen

Längd

35 minuter

Ålder

Föreställningen rekommenderas för barn från 11 år.

Biljetter

Kostnad: 50 kr/person

Boka via receptionen: 044-13 56 50, barbacka@kristianstad.se

Är du intresserad av att ingå i Barbackas Danskompani?

Vanligtvis har danskompaniet intagning en gång per år, då ofta i augusti/september. Lägsta åldern är 12 år, och man måste gå en annan danskurs på Kulturhuset Barbacka för att kunna vara med i danskompaniet. I övrigt finns det inga andra krav, som exempelvis en viss nivå av dansvana. Alla i ”rätt” ålder i Barbackas dansverksamhet är välkomna att anmäla sig till en plats.

Tillsammans med dansarna skapas föreställningar där varje dansare är viktig, inte bara under föreställningen men genom hela processen. I föreställningen är alla dansare med hela tiden, om inte alltid på scen, så redo utanför för att snart stiga på igen.

Som dansare i danskompaniet kan man förvänta sig en process där man får ta emot koreografi, utrymmen för eget skapande och tillfällen för improvisation. Att vara med från idé till föreställning.

Kraven danspedagogerna ställer på dansarna är att de ska vara med på träningar och repetitioner, samt repetera och kunna material. Placeringar, ljussättning, kostym och smink är några av de saker som dansare och pedagoger pratar och reflekterar över tillsammans.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?