Barbacka bjuder på dans och konst under Kulturnatt Kristianstad

Artikeln publicerades 21 maj 2024

Banner för Kulturnatt i Kristianstads kommun 2024.

Under Kulturnatt Kristianstad kan du uppleva dans och konst från våra barn och ungdomar, både på Kulturhuset Barbacka och på Kristianstads teater.

Kulturnatt Kristianstad äger rum 24-25 maj och är en mötesplats för människor och kultur där stadens mångfacetterade kultur- och föreningsliv tillsammans med kulturinstitutionerna bjuder på ett gediget program av kulturaktiviteter.

På Kulturhuser Barbacka kan du uppleva konstutställningar och på Kristianstads teater visas dansföreställningen POKER FACE, av och med Barbackas Danskompani.

Kulturhuset Barbacka

Öppettider:

Fredag 24 maj 11.00–15.00, lördag 25 maj 11.00–16.00.

Utställningar:

🕊Fredsfåglar

En konstinstallation skapad av Kulturhuset Barbackas besökare under 7 veckor. Drömmar om fred har blivit en svärm av hopp med över 1000 fåglar.

👗🦵BodyLab

En samutställning med verk och mode av ungdomar i Kulturhuset Barbackas kreativa verkstad KabLab - Kabinettets Laboratorium.

🎨Fake it till you make it

Konstkursen Ateljé Stures vårutställning bestående av verk skapade av unga med olika teman och tekniker.

Lekrummen är tillgängliga och man kan köpa fika från caféet och sitta ute på innergården i solen.

Kristianstads teater

Dansföreställningen Poker Face, av och med Barbackas Danskompani

Datum:
Fredag 24 maj kl. 19.00
Lördag 25 maj kl. 19.00

POKER FACE, del 1 visades hösten 2023 på Kulturhuset Barbacka. Nu presenteras POKER FACE i ny tappning på Kristianstads teater, en dansföreställning i två akter. Dansarna har själva bestämt tema och varit med och skapat den röda tråden genom föreställningen. Vi har fördjupat oss än mer i tankarna om hur det är att vara tjej idag. Läs deras ord, se deras uttryck och upplev deras känslor.

Följ med på en fängslande resa om prestationskrav, självförtroende, ångest, ambitioner, självkritik och känslan av att inte räcka till.

Längd
cirka 80 minuter inklusive paus

Biljetter
Boka via receptionen, på plats eller via telefon: 044-13 56 50.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?