Skolornas simundervisning

Skolbussen lämnar barnen vid skolans ingång till Kristianstads badrike

Det är viktigt för barn att kunna simma och hantera olika situationer som kan uppstå vid vatten. Alla elever i årskurs 1 och 5 får simundervisning på Badriket. Här står allt om hur det fungerar.

Alla elever i årskurs 1 och 5 kommer till Badriket för simundervisning. Såklart vill vi också förmedla vattenglädje, det ska vara roligt och utvecklande att simma och bada.

För kommunala skolor finns lektions- och busstider i Skolboken på intranätet.

Praktiska tips

Bussen stannar utanför ingången för skolor där ni enkelt tar er in i omklädningsrummet. Prata gärna ihop er vid det första tillfället med de klasser som är innan och efter er och kom överens om var ni ställer era skor och vilka skåp ni tar. Allt för att undvika att kläder blandas ihop. Det behövs ett hänglås till skåpen. Efter att ni har duschat är simläraren redo att ta emot er. Ta hjälp av våra orienteringskartor för att hitta rätt inne på Badriket. Du hittar kartorna via länken nedan under fliken "Hitta på Badriket".

Vid det första tillfället möter personal upp er och därefter får personalen en kod.

Omklädningsrum för föreningar på Kristianstads badrike

Klädsel för personal

Alla som följer med in i bassängområdena ska byta om och då gäller ombyte till badkläder, funktionskläder eller profilkläder. Det är varmt i undervisningsbassängen så tipset från oss är att ta på sig lättare kläder. Shorts och t-shirt är ett bra val.

Bada mer än vid obligatorisk simskola

Vi uppmuntrar skol- och fritidspersonal att besöka oss även utanför den obligatoriska simskolan. Bokning av våra banor och bassänger görs via kommunens bokningsprogram R-bok där ni som skola registrerar er. Träningsbassängen är öppen för bokning mellan kl. 08.00 och 16.00 och ni bokar det antal banor ni önskar. I mån av plats finns också möjlighet att boka övriga bassänger.

Brandlarm och utrymning

På Kristianstads badrike finns ett automatiskt talande brandlarm. När larmet går ljuder en uppmärksamhetston innan en röst meddelar alla att lämna byggnaden. Detta sker både på svenska och engelska.
Personalens uppgift vid larm är att kontrollera, utrymma samt möta upp Räddningstjänsten för avrapportering.

Se till att alla elever från respektive skola kommer upp ur bassängen för att sedan direkt bege sig mot närmaste nödutgång och vidare ut mot samlingspunkten som är parkeringen utanför Badriket. Kontrollera att samtliga elever är återsamlade omgående. Om någon saknas, meddela omedelbart Räddningstjänsten.  Skolans medföljande personal är skyldig att informera sina elever om brandlarm på Kristianstads badrike, samt visa var återsamlingspunkten är innan första besöket.

Hjälpte informationen på sidan dig?