Artikeln publicerades 20 maj 2024

Litet barn tränar på att simma med en badring

Onsdagen den 22 maj öppnar anmälan till årets sommarsimskola. Vi erbjuder simskola på Badriket och ute på friluftsbaden i Arkelstorp, Forsakar, Åhus (Kantarellbadet), Vä och Tollarp.

Årets simskola drivs av både kommunen och KSLS. Simskolan är kostnadsfri för barn och ungdomar födda 2006–2018. Alla barn är olika, men för att få ut så mycket som möjligt av simskolan rekommenderar vi att barnet är 6 år eller äldre.

KOMMUNENS GRUPPER

Nybörjare - Inga förkunskaper krävs. Målet är att kunna simma 10 meter på mage och rygg med liksidiga bentag.
Teknik - 10 meter simning med liksidiga bentag. Målet är att kunna simma 25 meter på mage och rygg med liksidiga bentag.
Ungdom - För alla barn och ungdomar från 10 år som har som mål att klara kravet för simkunnighet, 200 meters simning varav 50 meter i ryggläge.

KRISTIANSTADS SLS (KSLS) GRUPPER

Utöver ovan nämnda bad, bedriver KSLS simskola på Torsebrobadet och Gamlegårdsbadet.

Nybörjare - Barnen lär sig att bli bekväma och lekfulla i vattnet. Målet är att doppa huvudet och blåsa bubblor.
Pingvinen - Barnen har viss erfarenhet av vatten, men fortsätter träna på att bli bekväma och njuta av vattnet. Målet är att flyta i 10 sekunder, hoppa från kanten och simma 10 meter på grunt vatten.
Fisken - I fisken lär man sig vara bekväm och tycka om att vara i vatten. Målet är att simma 25 meter på grunt vatten, flyta i 20 sekunder och hoppa från kanten eller brygga på grunt vatten.
Märkestagning - I märkestagning lär man sig tycka om och vara i vattnet. Målet är att våga ge sig på de lite större märkena i den svenska simlinjen.
Ungdomsgruppen - För barn och ungdomar från 10 år. Lär sig bli bekväma i vatten där målet är att ta olika simmärken i den svenska simlinjen.

Hjälpte informationen på sidan dig?