Familjebehandlare till IHF

Om arbetsplatsen

Kristianstads kommun har drygt 7 000 medarbetare som gör skillnad i människors vardag, varje dag. Hos oss hittar du medarbetare som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet. Kristianstads kommun erbjuder flera olika karriärvägar så att du kan utvecklas genom hela arbetslivet.

Prisma ligger i framkant med att möta varje individs och familjs unika behov utifrån en evidensbaserad praktik. Prisma är en arbetsplats med mycket erfarenhet och kunskap. Vi har tillsammans skapat en tydlig enhet med givna ramar. Dessa ramar skapar frihet och möjlighet att som familjebehandlare utvecklas i sitt behandlingsarbete. Du kommer att vara delaktig i att ständigt utveckla nya metoder och arbetssätt i vår verksamhet i syfte att nå uppsatta mål. Du kommer att arbeta som familjebehandlare i vårt IHF- team (Intensiv hemmabaserad familjebehandling).

Vi är ett glatt gäng som är måna om varandra och tar ett stort gemensamt ansvar för vår arbetsmiljö. Är du vår nya kollega? Som i så fall blir vår pusselbit som fattas.
Vi fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt förändringsarbete tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och med andra för familjen viktiga personer. Arbetet utförs genom kvalificerade familjesamtal i olika konstellationer.

Målet med familjebehandling är att stärka föräldraförmågan och/eller samspelsförmågan, lösa relations-, känslomässiga och beteendemässiga problem i hela eller delar av familjen. Familjerna får hjälp med att använda sina egna kompetenser och förmågor för att klara sitt livspussel. Detta sker i Prismas lokaler, i familjernas hem eller annan plats.

Vårt arbete utgår alltid ifrån ett systemiskt perspektiv vilket innebär att vi arbetar med hela nätverket. Arbetet sker i ett nära samarbete med våra kollegor på myndighetsenheten som beviljar insatsen för barnet och eller ungdomen. Kollegerna på myndighetsenheten formulerar ett uppdrag för familjen. Som familjebehandlare förvaltar du detta uppdrag tillsammans med familjen och skapar mål som familjen är delaktig i.
Till just denna tjänsten så gör du detta arbete i teamet. Oavsett vilken teknik eller metod du utgår ifrån så är det relation och kommunikation i huvudsak som vi förstärker i familjeinterventionerna.

Nu söker vi förstärkning i vårt IHF team, i IHF Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling arbetar du i ett team om 3 personer. Alla tre har olika roller. En samordnare en familjebehandlare och en ungdomsbehandlare. Nu söker vi en familjebehandlare, rollerna kommer att rotera framöver.

Oregelbunden arbetstid på kväll och helg förekommer utifrån planering.
Beredskapstelefon ingår var 7:de vecka för teamens familjer.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen eller annan universitet/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant. Det är meriterande om du har någon vidareutbildning inom familjebehandling. Vidare krävs några års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, föräldrar och familjer.

Prismas arbete kräver att du är duktig på att inom givna ramar använda egna resurser för bästa resultat. Som person har du förmåga att arbeta med andra människor vilket innebär att du kan lyssna, vara prestigelös, visa respekt. Du uppmärksammar och belönar andras insatser.

Dokumentation och kommunikation är en stor del av arbetet, därför krävs det att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i vår kommun.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 socialtjänstlagen.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas vecka 30.
Publicerad
2024-06-12
Ansök senast
2024-07-17

Kontaktpersoner

 • Åsa Olsson
  Enhetschef
  Telefon 044-13 22 50
 • Lavdim Rushiti
  Vision
  Telefon 0768-82 74 51
 • Theresa Günther
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon 072-885 77 44

Ansökningsinformation

Referensnummer
AOV-2024-40Ansök här

Övrig information

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer alternativt lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?