Arbetsterapeut korttidsboende

Om arbetsplatsen

Kristianstads kommun har drygt 7 000 medarbetare som gör skillnad i människors vardag, varje dag. Hos oss hittar du medarbetare som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet. Kristianstads kommun erbjuder flera olika karriärvägar så att du kan utvecklas genom hela arbetslivet.

Du kan sluta leta!
Är du en engagerad och ansvarsfull person med hög social kompetens, en god pedagogisk förmåga och en väl utvecklad samarbetsförmåga? Då är du hjärtligt välkommen till vårt arbetslag!

Vi erbjuder ett varierande arbete i ett team med mycket hjälpsamhet, kunskap och god sammanhållning. Patienterna på korttidsboendet har varierande svårigheter och behov och din uppgift är att tillsammans med fysioterapeutkollega och rehabundersköterska kartlägga dessa behov och träna deras förmågor.

I uppdraget ingår även att ibland göra hembesök i patientens bostad i de fall ni i teamet ser att det gör att rehabiliteringen leds framåt. Arbetet är omväxlande med dagligen nya frågor att sätta sig in i och att finna lösningar på tillsammans!

Vi samverkar med flera externa och interna aktörer så din förmåga till att skapa goda möten är A och O för oss!

Vi välkomnar personer med mod och intresse för utveckling. Rehabenheten strävar hela tiden efter att arbeta smartare och inte springa fortare. Har du tankar och ideér om hur vi kan utveckla vår rehabiliteringsverksamhet på korttiden eller på distriktet så kommer vi ge dig möjligheterna att ta ett större ansvar.

Välkommen med din ansökan och var med och utveckla en spännande verksamhet!

Arbetsuppgifter

Vi söker leg arbetsterapeut till Rehabenheten med placering på Stafvre korttidsboende. Som arbetsterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar, rehabilitering, habilitering, åtgärder, ordinationer, delegering till omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet och delaktighet i sin vardag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller student på termin 6. Vi ser gärna att du har god kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Flerårig erfarenhet inom yrket eller annan arbetslivserfarenhet är meriterande. Erfarenhet av multiprofessionellt teamarbete är också meriterande liksom god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård och omsorgsområdet.

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter behöver du god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Har du tidigare har arbetat i LifeCare HSL, MyLoc och Mina Planer är det meriterande. B-körkort för manuell växellåda krävs i arbetet.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. För att passa in i rollen söker vi dig som har god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Du har en god empatisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i team. Du behöver ha förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning och du behöver kunna prioritera och planera ditt arbete och samtidigt ha förmågan att snabbt ställa om efter verksamhetens behov för dagen.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2024-05-22
Ansök senast
2024-08-04

Kontaktpersoner

  • Linda Nilosjö
    Enhetschef Rehabenheten
    Telefon 044-13 20 25
  • Jens Sämfors
    Enhetschef Rehabenheten
    Telefon 044-13 23 52

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMS-2024-94Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?