Boendeassistent, Riksgymnasiet elevhem

Om arbetsplatsen

Kristianstads kommun har drygt 7 000 medarbetare som gör skillnad i människors vardag, varje dag. Hos oss hittar du medarbetare som brinner för välfärden och vill utveckla idéer till verklighet. Kristianstads kommun erbjuder flera olika karriärvägar så att du kan utvecklas genom hela arbetslivet.

Riksgymnasiet söker boendeassistenter till Jeppe/Rubens elevhem i centrala Kristianstad.

Riksgymnasiet är en arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med ungdomar med olika funktionsvariationer och på så sätt vara delaktig i deras vuxenblivande under gymnasieåren. Att arbeta som boendeassistent på elevhem är ett intressant och varierade arbete där du arbetar både på elevhemmet och i de miljöer som ungdomarna vill vara i på fritiden.

Tycker du att det verkar intressant och skulle vilja ingå i arbetsgruppen är du välkommen med din ansökan om tjänsten hos oss!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst i att:
- Ge ungdomen omvårdnad och service
- Ge ungdomen individuellt stöd
- Ge ungdomen möjlighet att utveckla och upprätthålla förmågor med hänsyn till funktionsnedsättning
- Ge ungdomen stöd i fritids- och kulturaktiviteter
- Ge ungdomen stöd i att vara delaktighet på olika nivåer: individ, grupp och samhälle
- Ge ungdomen stöd i självbestämmande och personliga integritet
- Ge ungdomen stöd gällande egenvård
- Ge ungdomen stöd i sitt vuxenblivande
- Arbeta med social dokumentation utifrån gällande riktlinjer

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt vård- och omsorgsprogram med inriktning hälso- och sjukvård, psykiatri eller funktionshinder alternativt barn- och fritidsprogram med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariationer, att arbeta med lågaffektivt bemötande samt erfarenhet av och kunskap kring social dokumentation.
Eftersom kommunikation och dokumentation är en stor del i ditt arbete förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation och intresse för digitala arbetsredskap.

Vi ser gärna att du har kunskap om hälsoproblem som är vanligt förekommande vid rörelsehinder samt om funktionsnedsättningar och vad dessa kan ge för konsekvenser. Kunskap kring konventionen om barns rättigheter och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning är också meriterande liksom kunskap om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala behov i allmänhet.

Du är flexibel, har mod till nytänkande, har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt. Du uppfyller självklart de formella kvalifikationerna, men vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om du blir erbjuden anställning behöver du uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
6
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
6 tillsvidareanställningar och ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse. Vikariatet med varaktighet i 6 månader. Intervjuerna sker mellan den 25 och 31 juli.
Publicerad
2024-06-19
Ansök senast
2024-07-21

Kontaktpersoner

  • Carolina Hell
    Enhetschef
    Telefon 044-13 62 25
  • Anette Björkman
    Kommunal
    Telefon 044-13 61 05

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMS-2024-103Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer alternativt lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?