Oliver Culin jobbar som badvärd på Kristiasntads Badrike

Oliver Culin tog steget in på Tivolibadet som ny badvärd, genom kommunens matchningsgrupp. Omgiven av härlig energi och ännu härligare badgäster trivs han än idag som fisken i vattnet.

Hösten 2022 blev Tivolibadet Kristianstads badrike och Oliver följde självklart med i flytten. Det nya badhuset innehåller bland annat träningsbassäng, hoppbassäng, familjebad med flera attraktioner och en härlig relax med takterass. Just den imponerande relaxen och hela känslan över badhuset har han fått flera positiva kommentarer om.
– Det är många som blir överraskade efter att de har varit här! Det gillar jag att få skryta om.

– Jag älskar att få utveckla barns simkunskaper. Det är en sådan tacksamhet när man jobbar här.

Oliver Culin

Att just vara kring människor är bland det bästa med jobbet, tycker Oliver, och han tar det ansvar som hans arbetsroll för med sig – bland annat att vara synlig. Förutom att ge bra service i kassan och hålla rent så ska han vara närvarande i lokalerna för att ge känslan av trygghet till badgästerna. Han ska snabbt kunna utföra HLR eller larma vid en hotfull situation.
Men en av hans absoluta favorituppgifter är att se och vara med när andra tar sig framåt.
– Jag älskar att få utveckla barns simkunskaper. Det är en sådan tacksamhet när man jobbar här.

Kärlek på långdistans

För något år sedan flyttade Oliver till lägenhet i centrala Kristianstad. Här har han nära till jobbet och vännerna. Lite längre är det till flickvännen – som just nu är i Paris. Men avståndet verkar inte vara hela världen, utan ger dem båda möjlighet att utforska den romantiska staden tillsammans när Oliver kommer för att hälsa på.

Något som också ligger nära hjärtat är fotboll. Från tidigare år i Fjälkinge och Bromölla till dagens äventyr som spelare för Hjärsås, är fotbollen en passion som han alltid återvänder till.
Och är det inte jobb, fotboll eller aktiviteter med vännerna hittar Oliver alltid något annat att fylla sin tid med.
– Det händer saker hela tiden. Jag tycker inte om att vara stilla!

Mångsidig befolkning

På sitt jobb och sin fritid får Oliver träffa människor i alla åldrar och med alla sorters personligheter. Därför får han varje dag nya perspektiv och kunskap. Detta tycker han är en av kommunens härligaste styrkor.

– Något som sticker ut med Kristianstad är att du jämt får möta personer som är olika dig själv. Det är väldigt kul!


Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?