Anna Palm är enhetschef anläggning på tekniska förvaltningen

Efter flera år som undersköterska insåg Anna Palm att hon ville prova något nytt. Inspirerad av makens jobb bland utomhusmiljöer och maskiner bestämde hon sig för att göra en helomvändning – för att hjälpa människor på ett annat sätt.

I virvlande byggdamm och bland maskinernas buller syns Anna med ett stort leende. Det finns ingenstans hon hellre hade velat vara i dag. Sedan 2022 arbetar Anna som enhetschef på tek­niska förvaltningens anlägg­ningsavdelning.

2005 valde hon att lämna sin roll som undersköterska för att få chansen att arbeta med tunga fordon, planrit­ningar och drivna anläggare. Det var maken, som driver en­treprenadfirma, som länge hade inspirerat henne. Nu vil­le hon också få jobba bland grävmaskiner och hjullastare. Tre år senare och en landskapsingenjörsexamen rikare stod hon i precis den miljön hon önskade.
– Jag insåg att min kropp inte skulle orka att jobba som anläggare, så jag ville göra nå­got annat. Då hittade jag ut­bildningen och jag har inte ångrat mig sen dess!

– Jag insåg att min kropp inte skulle orka att jobba som anläggare, så jag ville göra nå­got annat. Då hittade jag ut­bildningen och jag har inte ångrat mig sen dess!

Anna Palm

Hennes erfarenhet av entre­prenad och tunga fordon från makens firma kommer väl till pass i hennes roll, som enhets­chef på tekniska förvaltning­ens anläggningsavdelning, där hennes kollegor ute på arbets­platserna tycker det är särskilt kul att hon kan förstå och upp­skatta arbetet på ett djupare plan.

Unika Kristianstad

Som ny i Kristianstad tycker Anna det är härligt att ständigt få upptäcka kommunen. En särskilt nördig kärlek, grun­dad ur hennes yrke, känner hon för Kristianstads centrum.
– Jag gillar markbeläggning­arna! Det är verkligen unikt att man har valt att behålla olika typer av marksten och natursten i en mix på de olika gatorna. De skapar ett genuint centrum.

Lilla Torg och Västra Storga­tan tycker hon har något allde­les extra och hon kan inte låta bli att poängtera det vackra jobbet med markbeläggning­arna till dem som vill lyssna.

Hundmänniska

Annas hund Zimba, som är en irish softcoated wheaten ter­rier, får mycket tid och omtan­ke nu när barnen blivit vuxna och flyttat ut. Men intresset för djur, främst hundar, har funnits med Anna hela livet. I många år coachade hon andra hundägare i bland annat all­mänlydnad på brukshunds­klubben. I dag räcker inte tiden riktigt till för det intresset, då jobbet och hobbyprojekt tar mer plats.
– Är det inte renovering hemma hos oss, så renoverar vi hemma hos barnen. Det är något vi gärna gör ihop!

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?