Upptäck Skåne på cykel i sommar

Artikeln publicerades 27 maj 2024

Logga för cykelutmaningen Ute och cyklar

Tillsammans med Region Skåne och fem andra kommuner presenterar Kristianstads kommun stolt ”Ute och cyklar 2024”. Utmaningen startar den 3 juni och pågår till 3 oktober.

Utforska Skåne och samla bokstäver

Konceptet för ”Ute och cyklar” är enkelt och roligt: följ cykellederna på kartan, besök medverkande företag, samla bokstäver och vinn fina priser! Om du antar utmaningen kommer du att prova på sträckor utmed både Cykelleden Skåne, Sydostleden och olika lokala cykelleder.

Det är ett perfekt tillfälle att utforska nya platser, motionera, njuta av naturen och stödja lokala företag. Du har hela sommaren på dig och har chans att vinna fina priser.

Hälsofrämjande och stöd till lokal besöksnäring

Det är Region Skåne tillsammans med kommunerna Kristianstad, Bromölla, Östra Göinge, Hässleholm, Eslöv och Höör som arrangerar ”Ute och cyklar”.

Syftet med utmaningen är att få fler att upptäcka nordöstra Skåne med cykel. Det främjar både folkhälsan och stöttar den lokala besöksnäringen.

Hämta din karta och planera för äventyr

Kartan finns tillgänglig på www.cykelledenskane.se. Du kan antingen använda kartan digitalt eller skriva ut den. Kartan finns också i fysiskt exemplar att hämta hos de medverkande företagen.

”Ute och cyklar” startar den 3 juni och pågår till 3 oktober. Skicka in ditt tävlingsbidrag med e-post till cykelledenskane@skane.se

Mer information

Se listan med vinster och läs mer om utmaningen här:

Andra frågor? Kontakta Hanna Kuhlau på hanna.kuhlau@kristianstad.se

Företag i Kristianstad som medverkar i ”Ute och cyklar”:

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?