Tre klasser vann i Smart start-tävlingen

Artikeln publicerades 4 juni 2024

Elever i 6A på Färlövs skola fick diplom för vinnande klass i Smart start.

Efter en månads insats för att försöka ta sig så miljövänligt till skolan som möjligt, korades i veckan kommunens bästa klimatklasser. Tre klasser blev vinnare och de uppmärksammades med diplom och glasskalas.

Mellan den 15 april och 15 maj hölls Smart start-tävlingen för elever i årkurs 4 till 6. Alla sätt var tillåtna för färden till skolan, utom att använda elsparkcykel eller bil. Vinnarna var klass 5-6 på Rinkaby skola, klass 4 på Everöds skola och klass 6A på Färlövs skola.

Lektor Therese Granekull åkte i veckan runt för att gratulera klasserna som vunnit. Ett av stoppen gjordes således på Färlövs skola. Läraren Bosse Wärnbäck berättade det var första gången som klassen ställt upp i den årliga tävlingen.

– Det var faktiskt en av eleverna som sett meddelandet om tävlingen på Unikum och föreslog att vi skulle ställa upp.

Ungefär hälften av de 22 eleverna i klassen åker buss till och från skolan. En del cyklar eller går. Nu hyllades de för sin insats med ett riktigt glasskalas.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 25 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?