Trafiken på E22 leds om Gualöv–Bäckaskog

Artikeln publicerades 9 januari 2024

Som en del i utbyggnaden av E22 mellan Fjälkinge och Gualöv leds trafiken om från natten mellan den 10 och den 11 januari 2024 att ledas om. Trafikanterna får då köra på den nybyggda lokalvägen mellan Gualöv och Bäckaskog.

Under omledningsperioden, som pågår under hela 2024, ska en ny bro byggas för att ansluta Trolle Ljungbyvägen under E22 till den nya lokalvägen och markhöjden ska justeras på en längre sträcka för den nya E22:an.

Boende längs den nybyggda omledningsvägen kommer att märka av en ökad trafikmängd.

– Jag skulle vilja uppmana trafikanter på sträckan att hålla hastigheten och ta hänsyn till varandra. Alla vill komma fram tryggt, smidigt och säkert. Tänk också på att resan kan ta något längre tid än normalt, så planera din resa och var ute i god tid, säger Johan Månsson, projektledare på Trafikverket.

Omledningen är tydligt markerad med orange vägvisning och hastigheten sänkt till 70 kilometer i timmen.

Gång‐ och cykelvägen mellan Bäckaskog och Fjälkinge ska enligt planerna vara öppen under hela byggtiden.

Busshållplats på Knutehusvägen i riktning mot Kristianstad flyttas till den nya lokalvägen, strax norr om nuvarande hållplats.

Läs mer om ombyggnaden på Trafikverkets webbplats:

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?