Succé för skräpplockning på Näsby

Artikeln publicerades 5 juni 2024

På drygt en timme fyllde 180 barn, ungdomar och vuxna elva stora sopsäckar med 60 kg skräp när lokala föreningar på Näsby tog initiativ till att städa i Hjärtebackes park, på Gamlegården och runt Lingenässkolan.

Det roligaste var engagemanget och att höra barnen reflektera över all nedskräpning. Bland annat sa ett barn ”igår slängde jag skräp där borta, det ska jag hämta idag”. Det är ju precis dit vi vill nå.
Annika Olsson, projektledare Stadsutveckling Näsby

Städningen gjordes på initiativ från lokala föreningar på Näsby.

Näsby IF och Eritreanska föreningen samlade 180 entusiastiska medlemmar som utrustades med plasthandskar, påsar, sopsäckar och karta över de områden som skulle städas. Föräldrar och tränare från Näsby IF delade upp barnen i grupper och ställde upp som vuxna. Efter städningen bjöd stadsutveckling Näsby på mat och dryck.

– Det var riktigt roligt och uppskattades av alla – många förbipasserande ville veta vad vi höll på med och hakade på spontant och hjälpte till. Stort tack till alla inblandade barn, ungdomar, vuxna och föreningar som ställde upp. Och stort tack också till Renhållningen, som stöttat oss och som hämtar allt skräp vi samlat ihop, säger Annika Olsson, projektledare för stadsutveckling Näsby.

Aktiviteten gav mersmak och kommer att göras igen, förhoppningsvis med ännu fler engagerade boende på området.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?