Studenter firades på Rådhus Skåne

Artikeln publicerades 3 juni 2024

Musikskolans harpister var på plats och förgyllde examensminglet.

I förra veckan hölls ett examensmingel för de första färdigbakade kombistudenterna och de som gått uppdragsutbildningen för lärare i fritidshem. Rektorer, handledare, fackliga representanter och politiker var inbjudna för att gratulera till examen.

Ett fyrtiotal tjänstemän, politiker och fackliga representanter var under förra veckan inbjudna till ett mingel för att fira de första studenterna som tagit sin lärarexamen inom ramen för satsningen att kunna studera och samtidigt arbeta i kommunen.

I Rådhus Skånes takvåning möttes de 14 studenterna av ljuv harpmusik som framfördes av musikskolans elever. Det bjöds på cider och snittar. Nämndsordförande Ludvig Ceimertz (M) var på plats för att önska alla lycka till.

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden Ludvig Ceimertz skålar med Ludvig Helgesson, nybakt lärare i fritidshem.

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden Ludvig Ceimertz (till höger i bilden) skålar med Ludvig Helgesson, nybakt lärare i fritidshem.

–2019 respektive 2021 påbörjades satsningarna kombimodellen och uppdragsutbildning för lärare i fritidshem, utbildningar där studier kombineras med arbete. Satsningarna är ett samarbete mellan barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun, Högskolan Kristianstad och Campus Österlen, berättar förvaltningschefen Lina Leyman Nilsson.

Samarbetena har utvecklats och fortskridit och varit lyckade såväl för studenterna, som fått öva och pröva och blivit mer förberedda på det framtida arbetet, som för skolorna som fått mycket nytt till sig genom studenterna. I stort sett har alla jobb.

– Nu är det äntligen dags för examen för vår första kull. Självklart är det värt att fira! Och tacka alla som gjort satsningen möjligt, fortsätter Lina Leyman Nilsson.

Studenterna fick emotta nyckelband, ros och en termos med kommunloggan på av förvaltningschefen och HR-chef Ylva Nordenmark Dahlberg.

Ylva Nordenmark Dahlberg, HR-chef , gratulerar studenterna..

Ylva Nordenmark Dahlberg, HR-chef , gratulerar studenterna.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?