Stöd med anledning av den tragiska händelsen i Tollarp

Artikeln publicerades 5 juli 2024

Ett tänt ljus med händer kupade runt omkring.

Med anledning av den tragiska händelsen i Tollarp är Västra Vrams kyrka öppen även under måndagen. Här kan du tända ljus och sitta ner en stund.

I anslutning till Västra Vrams kyrka finns det också en plats utomhus där den som vill kan tända ljus eller lämna blommor.

Någon att prata med

Jourhavande medmänniska finns för den som behöver någon som lyssnar. Du kan ringa alla dagar mellan klockan 21.00 och 06.00 på telefon 08-702 16 80. De har också en chatt som är öppen mellan klockan 21.00 och 24.00 lördagar, söndagar, måndagar och tisdagar.

Jourhavande präst finns för den som behöver akut samtals- och krisstöd. De tar emot samtal alla dagar mellan klockan 21.00 och 06.00. Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.

Stöd att prata med barn

Som vuxen kan det vara svårt att veta hur man pratar med barn om tragiska händelser. Bris och Rädda Barnen ger råd.

POSOM

POSOM är aktiverat. POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande och är ett nätverk av personer som kan träda in och stötta drabbade och deras anhöriga om en större olycka eller katastrof inträffar i kommunen eller om kommuninvånare är inblandade i olyckor.

Mer information

Charlotte Nygren-Bonnier, förvaltningschef arbete och välfärdsförvaltningen, telefon 0733-13 54 40.

Anders Johansson, säkerhetschef, telefon 0733-13 50 11.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?