Om Vårdförbundets blockad

Artikeln publicerades 20 maj 2024

Blodtrycksmätning

Kristianstads kommun är en av 29 kommuner som omfattas av Vårdförbundets utökade konfliktåtgärder. Sedan tidigare omfattas samtliga regioner och vissa privata vårdbolag.

Det är omkring 170 medarbetare i Kristianstads kommun som berörs av konflikten. Konflikten är inte en strejk, utan en blockad mot mertidsarbete, övertidsarbete och nyanställningar.

Kortsiktigt räknar kommunen med att kunna fortsätta att ge alla vårdinsatser som behövs. Målet är att värna liv och hälsa hos kunder och elever.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att minimera eventuella störningar och säkerställa att alla får den vård de behöver. Kortsiktigt tror vi att vi kommer att kunna fortsätta att ge alla vårdinsatser som behövs. Men om medarbetare blir sjuka, kan vi behöva prioritera och skjuta på insatser som kan vänta, säger Anna-Karin Maletka, verksamhetschef för hälso- och sjukvården.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?