Nya öppettider på medborgarcenter

Artikeln publicerades 5 juni 2024

Medarbetarna i Kristianstads kommuns medborgarcenter, våren 2024. Chefen Anders Sandin står längst framme till höger.

Den 10 juni får kommunens medborgarcenter nya öppettider. Medborgarcenter kommer att vara öppet klockan 8 till 16.30 måndag-onsdag och 8 till 16 på torsdagar och fredagar. De nya öppettiderna gäller telefon och besök i Rådhus Skåne och på Östra kommunhuset.

På måndagar kommer besökscentrum på Östra kommunhuset även i fortsättningen att vara öppet till klockan 18.

De senaste åren har vi sett ett förändrat behov hos medborgare, företagare och föreningar i när, var och hur de kontaktar kommunen. Det är alltfler som kontaktar oss via e-post eller våra e-tjänster och färre som kontaktar oss via telefon eller besök. Särskilt tydligt syns det på telefonstatistiken tidigt på morgonen och på antalet besök tidiga morgnar och kvällar.

– Vi ser tydliga trender i när, var och hur ärenden kommer in till oss. Därför anpassar vi verksamheten så att vi kan vara fler på plats under de tider vi får mest ärenden. Vi passar även på att förenkla för de som kontaktar oss genom att ha samma öppettider på telefon och besök i de två kommunhusen. Så har det inte varit tidigare, säger Anders Sandin, enhetschef medborgarcenter.

Nya öppettider från och med 10 juni:

Måndagar – onsdagar: klockan 08.00 – 16.30 (måndagar är besökscentrum på Östra kommunhuset öppet till kl 18:00).

Torsdagar – fredagar: klockan 08:00 – 16:00.

Medborgarcenter fortsätter att följa upp vad våra medborgare tycker om servicen via en kundundersökning. Målet är att fortsätta att ligga på topp i Sverige, även efter förändringarna.

Utvärdering av de ändrade öppettiderna kommer att göras efter årsskiftet.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?