Musikaliska strandhugg med musik- och sommarglädje

Artikeln publicerades 20 maj 2024

Victor Crone står på scen i Tivoliparken den 25 juli. Foto: Tove Floss

Snart är det dags för Musikaliska strandhugg i vackra Tivoliparken. Ta med din picknickkorg och slå dig ner på gräsmattan och njut av lokala och nationella musiker. Gratisnöjet startar den 13 juni och fortsätter sedan de flesta torsdagar fram till mitten av augusti.

I år blir det Kristianstads Stadsmusikkår som står för premiären den 13 juni. Det bjuds på en blandad repertoar med bland annat ABBA, Piazzola, Henry Mancini, Beatles och Whitney Houston. Resten av sommaren får vi njuta av en härlig mix med både nationella och lokala skickliga musiker, som Hemvärnets musikkår och Åhus Blåsorkester.

Moreau kommer till Tivoliparken den 27 juni. Med sig har de sin charmiga musik som hänfört tittarna i bland annat TV4:s serie ”Bröderna Noréns underbara resa”. Moreau har spelat på Nalen i Stockholm och senast sågs de på Cirkus när de medverkade i en hyllningskväll till Pugh Rogefeldt.

Andra spännande artister är Malin Öst Band som spelar jazz med kvinnliga förtecken. Känn igen, gunga och sjung med Ella Fitzgerald, Alice Babs, Stacey Kent, Monica Z, Natalie Cole, Lisa Nilsson med flera.

Den 25 juli står Victor Crone på scen. Artisten och låtskrivaren Victor Crone är för den stora massan känd från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Med oemotståndlig charm och spelglädje tar sig Victor enkelt in i publikens hjärtan vart han än kommer.

Första torsdagskvällen i augusti får vi lyssna på Andreas Mattsson, en av Sveriges mest meriterade och omtyckta låtskrivare. Han har skrivit musik åt Lisa Nilsson, Peter Jöback, Carola, Bo Kaspers Orkester, Uno Svenningsson, Sofia Karlsson, Fläskkvartetten med flera.

Den 15 augusti avslutar Kristianstads Storband traditionsenligt årets Musikaliska strandhugg. Det blir välkända melodier i klassiska storbandstappningar men också en del lite modernare klanger.

Sommarens program

  • 13 juni: Strandhuggspremiär med Kristianstads Stadsmusikkår
  • 20 juni: Hemvärnets musikkår
  • 27 juni: Moreau
  • 4 juli: Åhus Blåsorkester
  • 18 juli: Malin Öst Band
  • 25 juli: Victor Crone
  • 1 augusti: Andreas Mattson
  • 15 augusti: Kristianstads Storband avslutar sommarens strandhugg

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?