Kristianstads företagare förtjänar det bästa

Artikeln publicerades 13 juni 2024

Camilla Palm (M), kommunstyrelsens ordförande, och Anders Johansson, kommundirektör.

Under en frukostträff på Krinova fick ett fyrtiotal företagare återkoppling på arbetet med näringslivsprogrammet. Kommunstyrelsens ordförande Camilla Palm (M) passade också på att förtydliga hur viktiga företagarna är för Kristianstads kommun och vilka åtgärder som nu görs.

Budskapet från Camilla Palm (M), kommunstyrelsens ordförande, i sin helhet:

Kristianstads företagare förtjänar det bästa. Med omedelbar verkan har jag därför gett våra förvaltningar och bolag tydliga uppdrag.

Kristianstads företagare förtjänar det bästa

Idag har jag träffat ett fyrtiotal företagare på Krinova. Mötet var inplanerat sen länge för att ge återkoppling på arbetet med näringslivsprogrammet. Men mötet blev än viktigare efter att vi fått företagens betyg på företagsklimatet i kommunen, ett resultat som visade att företagen uppfattar Kristianstads kommun som sämst i Skåne.

Som kommunstyrelsens ordförande är det min absolut högsta prioritet att ändra på detta. Kristianstads kommun ska kunna prestera långt mycket bättre än så här. Kristianstads företagare förtjänar långt bättre än så här.

Med omedelbar verkan har jag därför gett våra förvaltningar och bolag tydliga uppdrag:

  • Kristianstads kommun ska prioritera företagsärenden i alla lägen, minska ledtider och beslutstider.
  • Företag ska få en etablerad kontaktperson inom två arbetsdagar efter att ett ärende kommit in.
  • En förvaltningsövergripande grupp ska träffas varje vecka för att lösa ärenden med företagens behov i centrum, inte utifrån förvaltningarnas invanda processer. Ambitionen är att företagarna ska veta var i processen deras ärenden befinner sig. Första mötet är inbokat redan i eftermiddag."

Höga ambitioner

Camilla Palm var tydligt med att allt inte går att vända över en natt, men också att kommunen har höga ambitioner. Tankar, synpunkter och idéer är välkommet, mejla gärna till näringslivsavdelningen.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?