Kommundirektör blir regiondirektör

Artikeln publicerades 17 juni 2024

Anders Johansson, kommundirektör, inomhus

Kristianstads kommundirektör Anders Johansson lämnar sitt uppdrag i kommunen för att bli regiondirektör i Region Blekinge.

Anders Johansson har varit kommundirektör i Kristianstad sedan augusti 2021. Nu tar han klivet över länsgränsen för att arbeta i Region Blekinge till hösten. Regionstyrelsen meddelade efter sitt sammanträde i Karlskrona på måndagen att han just blivit utsedd till ny regiondirektör.

– Jag har trivts bra i Kristianstads kommun och hoppas på att få fortsätta samarbetet med kommunen från mitt nya Blekingeperspektiv. Det finns många intressanta utvecklingsmöjligheter över kommun- och regiongränserna i det här området, säger Anders Johansson.

Camilla Palm, kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad, säger att hon har förståelse för Anders Johanssons vilja att ta sig an en större utmaning.

– Vi har haft ett gott samarbete under mandatperioden och jag uppskattar särskilt Anders förmåga att behålla lugnet i alla lägen. Kontakterna med Blekinge är viktiga för Kristianstad, inte minst i utvecklingen av totalförsvaret, och jag är övertygad om att vi kommer att ha ett gott, fortsatt utbyte, säger Camilla Palm.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?