Fattigmanskonsert 10 december

Artikeln publicerades 7 december 2023

Den årliga välgörenhetskonserten i Heliga Trefaldighetskyrkan oftast kallad för ”Fattigmanskonserten” äger rum söndag 10 december klockan 18.00. Kollekten går till kyrkans arbete bland utsatta i Kristianstad.

Luciatåg med Kristianstads musikklass 9C inleder. Därefter får vi lyssna på Kristianstads Harpensemble med bland andra Malin Olsson, som i år fick kommunens kulturstipendium. Musikinslagen fortsätter med Oppmanna Vocalensemble, Malin Östh Jazzband, Allökören och Kristianstad Stadsmusikkår.

Där har vi uppställningen för den traditionella Fattigmanskonserten i Heliga Trefaldighetskyrkan. Samtliga artister ställer upp helt gratis, så kollekten går oavkortat till kyrkans arbete bland utsatta i Kristianstad. Konserten är ett samarrangemang mellan Kristianstads kommun och Svenska kyrkan.

Traditionen med Fattigmanskonserten är gott och väl 80 år gammal och uppstod i ett samhälle där vi hade betydligt större och tydligare klasskillnader än vi har idag. Initiativet togs av en sammanslutning damer i något högre samhällsskikt för att helt enkelt göra en insamling inför julen till fattiga familjer.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?