De ska springa och hoppa ända upp till månen

Artikeln publicerades 14 maj 2024

Elever på Centralskolan firar generation Pep.

Zack Augustsson, Melina Kellmendi Skoglund, Cataleya Bergly Brocks och Yousor Moufaq springer runt skolhuset.

Centralskolan firade i veckan att de ännu en gång blivit certifierade som en Generation Pep-skola. Förra året var man den första skolan i Kristianstad som fick denna fina utmärkelse. Tillsammans med andra skolor i Sverige siktar man nu på att få ihop så många kilometer som möjligt för att förhoppningsvis nå månen.

-Vi ska springa och hoppa ända upp till månen, peppar Frida Wrede, förstelärare i fritidshem och en av de som arrangerat förmiddagen för hela skolan.

Först blev det en rejäl uppvärmning i vårsolen under ledning av kuratorn på skolan. Till att börja med var det lite mjukare övningar till lugnare musik. Sen när alla var lite varmare i kläderna hördes låten ”Jump” av Van Halen i högtalarna. En passande titel för hoppträning innan det var dags för hopp med extra långt hopprep.

-Vi kommer att ha hopprepsskoj på alla raster nu i 14 dagar, säger Marika Jönsson, specialpedagog, samtidigt som hon snurrar runt det långa hopprepet.

Eleverna hoppar igenom repet två och två, några hoppar själva. Sen springer alla runt och ställer sig i kö på andra sidan för att få hoppa igen. Det syns och hörs att alla tycker det är roligt.

Samtidigt, på en annan del av skolgården, går och springer andra klasser runt skolhuset. Run the world är också en del av aktiviteterna den kommande veckan, tillsammans ska eleverna gå och springa för att komma jorden runt.

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan som pågår under perioden 13 – 24 maj. Alla Skånes 370 grundskolor som tar del av Rörelsesatsning i skolan får ett långrep och 20 enkelrep.

-Vi är glada över att se att så många skolor engagerar sig i Hopprepsskoj, säger Henrik Nilsson, RF-SISU Skåne/Riksidrottsförbundets södra distrikt.

Fakta om Generation Pep:

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep och har funnits sedan 2016.

Generation Peps verksamhet möjliggörs av våra founding partners, kunskapspartners och supporting partners. Founding Partners är medgrundare och finansiärer till Generation Pep. Kunskapspartners bidrar med kunskap inom sina respektive expertområden och deltar i granskningen av initiativförfrågningar i initiativkommittén. Våra Supporting Partners arbetar pro bono och stöttar Generation Pep inom sina respektive expertområden.

Varje år måste skolan visa sina handlingsplaner för att behålla sitt certifikat.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 22 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?