Hälsoträdgården

Alla är välkomna till Hälsoträdgården i Tivoliparken. Det är en unik mötesplats för alla åldrar med en stor trädgård och ett växthus med ett orangeri. Trädgården är en läkande miljö, en aktivitets- och arbetsplats men också ett intressant och spännande besöksmål.

Hälsoträdgården sköts om av kommunen tillsammans med grupper, föreningar och allmänhet som är engagerad i trädgården. Arbetet leds av tekniska förvaltningens trädgårdsmästare. Under vardagar och när olika grupper har aktiviteter i Hälsoträdgården är det bara att gå in i växthuset, se sig omkring eller sätta sig ned en stund. Själva trädgården är alltid öppen för besök.

Ett 50-tal personer deltar i organiserad verksamhet i trädgården. Idag är det bara de föreningar och organisationer som ingår i samverkansrådet som får boka lokalerna, för att lokalerna i största möjliga mån ska vara tillgängliga för allmänheten. Samverkansgruppens medlemmar gör sina bokningar genom trädgårdsmästaren. Under dagtid är alla välkomna och sätta sig ute trädgården eller inne i växthuset!

Programverksamhet

-----

Öppen trädgård 2023 | Trädgården är öppen för alla som vill delta i det praktiska trädgårdsarbetet, umgås med andra trädgårdsintresserade och njuta en stund i trädgården. Alla hjälper till efter egen förmåga. Ta på oömma kläder, glatt humör och kom förbi!

Hälsoträdgårdens trädgårdsmästare finns till hands hela tiden och berättar vad som är aktuellt just den veckan och guidar er igenom förmiddagen. Ta gärna med egna handskar (men det finns att låna om du inte har). Verktyg finns att låna. Vi bjuder på en kopp kaffe utomhus kl. 9.30 innan arbetet startar.

Verksamheten kan ändras efter vädrets förutsättningar eller efter de behov som finns just den dagen. Vi följer alla gällande rekommendationer, håller avstånd och kommer såklart fullt friska!

Datum: Tisdagar (startar fr.o.m. 8 mars)
Tider: kl. 09.30 - 12.00

-----

Pladder i rabatten | Varje onsdag klockan 13.30 bjuder mötesplatserna på ett nytt program i Hälsoträdgården. Det blir ingen fikaförsäljning i Hälsoträdgården, men ta gärna med egen fika.

Det kommer att bjudas på ett väldigt varierat program under onsdagarna i sommar. Premiären den 28 juni kommer att handla om Hälsoträdgården, kommande onsdagar blir det bland annat sommarbokprat med quiz, musik- och dansunderhållning, olika vandringar i Tivoliparken och qigong.

Hela programmet hittar ni här Pladder i rabatten.

Datum: Onsdagar (28 juni - 23 augusti)
Tid: kl. 13.30

-----

Vanliga frågor

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.