Våren kommer först till Skåne

Ett hav av vitsippor

Ett hav av vitsippor som tydligt talar om att våren är kommen.

Längtar du till våren? Medan snön ligger kvar på backen i norr knoppar det på backen i söder – så längtar du efter vårkänslor är det till Skåne du ska bege dig.

Tips på hur du kan uppleva våren

Vårblommor på Näsby Fält

Vårpromenad

Tänk dig blåsippor, vitsippor och ramslök i ett enda stort hav! Du kan promenera bland alla ljuvliga vårblommor på Näsby fält i utkanten av Kristianstad. I området finns flera stigar och en del av Skåneleden passerar. Det finns även en sagostig.

Foto från Harastorp Gårdsbutik

Gårdsbutiker och fiskrökerier

Njut av härliga godsaker från närliggande gårdsbutiker eller fiskrökerier. Köp hem allt gott som du behöver inför en härlig middag.

Bild på Bäckaskog slott

Bäckaskog slott

På ett smalt näs mellan två glittrande sjöar valde munkar att bygga sitt kloster på 1200-talet. Närheten till naturen och den historiskt kulturella bakgrunden gör slottet till ett populärt besöksmål.

Idag är slottet hotell, B&B, restaurang och konferensanläggning. Slottsparken är trevlig att promenera i året om.

Reportage om vårinspiration

Blåsipporna blommar på Kjugekull

Vårinspiration

I ett betalt samarbete med ICA-kuriren kan du läsa ett reportage om vårinspiration för Kristianstad och Åhus. Om var du vandrar, besöker tranor, handlar i gårdsbutikerna och laddar inför konstrundan.

Hitta hit

Kristianstad ligger i nordöstra Skåne. I södra delen, från Degeberga och söder ut startar Österlen. Västra Blekinge angränsar i ost och i väst Öresundsregionen med städerna Malmö, Lund och Helsingborg. I norr gränsar Snapphaneland och södra Småland med Älmhult och Växjö.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 Jun kl 08.00
Was this information helpful?