Låna flytväst

Du kan låna flytväst både hos Räddningstjänsten i Kristianstad och Fritidsbanken. Varje år drunknar omkring 100 personer i Sverige. Många olyckor kan undvikas om alla lär sig simma och använder flytväst vid aktiviteter på och vid vatten.

Drunkningsolyckor i samband med fritidsbåtar är den vanligaste olyckan och om människor valde att använda flytväst skulle många olyckor kunna undvikas.

Låna flytväst hos Fritidsbanken

Fritidsbanken har flytvästar till utlåning. Kontakta Fritidsbanken för att få veta mer om vilka typer som finns tillgängliga, när du kan hämta och lånevillkor.

Fritidsbanken

Låna flytvästen hos Räddningstjänsten

Du kan låna flytvästen max en vecka åt gången och du kan inte boka den i förväg. Du hämtar och lämnar den på brandstationen i Kristianstad och måste kunna visa legitimation när du hämtar ut flytvästen.

Tider för lån och återlämning av flytvästar
Måndag till fredag 09.30-12.00, 13.00-15.30, 18.00-20.00
Lördag och söndag 13.30-15.30

Förvaltningens reception är inte alltid bemannad för assistans vid besök på Arenavägen 1.

Utanför entrén finns en porttelefon där kontakt kan fås med kommunens Trygghetscentral för vidare hjälp. Porttelefonen är bemannad dygnet runt, året runt.

Samarbete med Svenska Livräddningssällskapet

Utlåningen av flytvästar via Räddningstjänsen är ett samarbete med Svenska Livräddningssällskapet. De har tagit initiativ till att kommuner ska ha flytvästdepåer att låna ut. Avsikten med depåerna är att skapa möjligheter för allmänheten att gratis eller till en liten kostnad få använda en riktig räddningsväst under kortare tid för att därefter kunna köpa egen väst.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.