Tätörtsvägen

Välkommen till vård- och omsorgsboendet Tätörtsvägen med inriktning demens. Här står välbefinnande, glädje och trygghet i centrum.

På Tätörtsvägen läggs fokus på det friska hos dig som individ. Här står välbefinnande, glädje och trygghet i centrum. Vi ger dig som hyresgäst en meningsfull vardag och fokuserar på det friska genom att ha ett salutogent synsätt. Musik genomsyrar verksamheten, den ökar livsglädjen och välbefinnandet hos människor.

Vi har blivit tilldelade Stjärnmärkt av Svenskt Demenscentrum. Märkningen är en metod att kvalitetssäkra vår omsorg. 

Tätörtsvägen har utsetts till Sveriges bästa äldreboende i en ranking efter Socialstyrelsens öppna jämförelser 2019.

Tätörtsvägen, collage
Bilder på några av de gemensamma utrymmen som finns på boendet.

Lägenheter

På Tätörtsvägen finns 36 lägenheter som är uppdelade på 4 enheter. Lägenheterna är på markplan med fin utsikt över tallskogen. På varje enhet finns en större lägenhet för parboende. Lägenheterna är utrustade med höj- och sänkbara toaletter och handfat, dusch, taklyft och breddade dörrar. I de större rummen finns även ett kök där man kan, om man vill, laga egen mat. I alla lägenheterna finns diskbänk och kylskåp. Här finns gott om garderober och förvaring. Lägenheterna är anslutna till stadsnätet och extra tv-kanaler kan beställas om så önskas. IP-telefoni går att ansluta.

 

Måltider

På Tätörtsvägen har vi ett eget kök där maten lagas från grunden. Mat är ett grundläggande behov som inte bara tillför näring utan ska också vara en njutning och ge välbefinnande. För att den ska bli det, krävs det att den är vällagad och serveras nylagad. Dukningen och miljön runt maten är också en viktig del av måltiden. Högtider uppmärksammar vi med både mat och traditioner. På så sätt vill vi göra måltiden full av lust och glädje. Vi skriver vår egen matsedel och erbjuder allt från dagens rätt till specialmenyer.

Aktiviteter

Varje fredag spelar vi bingo på Tätörtsvägen. Vi går på promenader när lusten faller på och vädret tillåter. Vi sjunger, dansar, spelar musik , och har det trevligt tillsammans. Under våren startar vi vår Tätörtskör. Frisör och fotvård kommer regelbundet. På Tätörtsvägen har du som hyresgäst möjlighet att påverka hur du vill ha det och vad du vill uppleva. Allt från vilken maträtt du längtar efter till vilka aktiviteter du vill ska finnas. Vi tycker att det är viktigt att själv få göra val och känna sig delaktig i det som händer runt omkring en.

Personal

Vi är 35 personal som arbetar på Tätörtsvägen. En kontaktperson utses och blir extra ansvarig för

dig. Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, här finns även sjuksköterska på dagtid och läkaren kommer från vårdcentralen en gång i veckan. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns
att tillgå när behovet finns.

Här hos oss på Tätörtsvägen fortsätter du att vara den du alltid har varit, du ska få njuta av det du tycker om och bli sedd för den du är.

 

 

Kontakt
KontaktTelefon
Enhet 1 044 - 13 25 91
Enhet 2 044 - 13 25 92
Enhet 3 044 - 13 25 93
Enhet 4 044 - 13 25 94
Köket 044 - 13 25 95

 

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.