Boende

Du som vill flytta från ditt nuvarande hem eller inte klarar att bo kvar, kan ansöka om att flytta till ett annat boende. Det finns olika former av boende med varierande grad av vård och omsorg.

Besöksförbud och inställda aktiviteter för seniorer

För att skydda våra allra mest sårbara har vi beslutat om att genomföra vissa förändringar i våra verksamheter riktade till äldre.

Besöksförbud

Från och med den 18/3 och till andra besked kommer är det besöksförbud på kommunens alla vård- och omsorgsboenden inom äldreomsorgen.

Mötesplatser och aktiviteter

Alla kommunens mötesplatser för seniorer hålls stängda och samtliga aktiviteter riktade till seniorer är inställda. Men från och med den 18 maj erbjuder vi i all försiktighet utomhusaktiviteter i grupper om max tre personer. Läs mer under mötesplatser.

Omsorgsförvaltningens restauranger

Från och med den 23/3 stänger omsorgsförvaltningens restauranger. Behöver du tillfällig hemleverans av mat kontakta Kristianstad kommuns växel på 044-13 50 00 för att bli kopplad till biståndshandläggare.

Med biståndsbedömning

För att få flytta till ett vård- och omsorgsboende ska du göra en ansökan och dina behov utreds tillsammans med en biståndshandläggare.

Utan biståndsbedömning

För att flytta till trygghetsboende ställer du dig i kö hos AB Kristianstadsbyggen (ABK) eller hos Viktoria Park.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.